Чували сме много пъти максимата Красотата иска жертви и знаем,

...
Чували сме много пъти максимата Красотата иска жертви и знаем,
Коментари Харесай

Когато красивият маникюр води до клетъчни мутации

Чували сме доста пъти максимата " Красотата желае жертви " и знаем, че смисълът й нормално се свързва с напъните, които поставяме, с цел да изглеждаме добре. Понякога обаче смисъла й може да е напълно безусловно.
 Японски маникюр, чупливи нокти и за какво този вид маникюр е подобаващ за всеки
Какво съставлява японският маникюр

И за какво е настоящ за всеки и когато и да е

Ново демонстрира, че LED лампите, които се употребяват за сушене на гел лака в салоните са маникюр, оказват въздействие върху кожата на молекулярно равнище. Проучването е дело на Калифорнийския университет на Сан Диего и Университета на Питсбърг, а главен негов създател е биоинженера от български генезис Людмил Александров.

Александров споделя, че преди да създадат изследването си, сме имали " нула данни за това какво предизвикват лампите за маникюр на клетките на човешкия организъм ". След него към този момент е ясно, че UV светлината им трансформира ДНК-то на клетките и провокира разновидности, които са свързани с рак на кожата.
 Снимка 603188

Тези резултати не са непосредствено удостоверение за нараснал риск от рак на кожата, само че несъмнено са алармиращи за това какъв брой постоянно бихме желали да се подлагаме на процедурата по слагане на гел лак, пишат.

Достатъчно е да имаме поради, че Мария Сивагуи, която е част от екипа на Александров, декларира пред, че е спряла да си прави сходен маникюр след излизането на резултатите от проучването.
 Снимка 603187

" Щом видях резултата от радиацията, лъчение от машината за сушене на лак - клетъчна гибел и разновидност на кафези след едвам 20-минутно облъчване, останах изумена ", споделя тя. Според нея евентуалният риск е доста по-голям от удоволствието да имаме напълно лакирани нокти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР