Чували ли сте за шведския снус? Знаете ли какво е

...
Чували ли сте за шведския снус? Знаете ли какво е
Коментари Харесай

Шведският снус - алтернатива на димящите цигари, с разрешение по процедура на FDA в САЩ

Чували ли сте за шведския снус? Знаете ли какво е това? А знаете ли, че шведският снус стана първият бездимен артикул с понижен риск, който бе позволен за продажба в Съединени американски щати. Използването на снус датира още от 18 век и това е най-разпространената форма на бездимен тютюнев артикул в скандинавските страни.

Продуктът е опция на димящите цигари. В края на предходната година той получи и позволение за продажба като артикул с понижен риск в Съединени американски щати, откакто се произнесе американската Агенция по храните и медикаментите (FDA) по процедурата им за " тютюневи произведения с модифициран риск ", която направи петгодишен обзор на научните данни.

Това беше първият случай, в който FDA издава позволение за продажба на артикули в границите на процедурата за тютюневи произведения с модифициран риск.

Продуктът участва на американския пазар след полученото през 2015 година позволение за продажба от организацията FDA, само че до момента те се предлагаха без изказвания за " модифициран риск ". Разрешенията за тютюневи произведения с модифициран риск се издават за съответен артикул и са с стеснен период от 5 години.

Те дават опция на производителя да популяризира продукта си като подобен с понижен риск. Така след полученото позволение на опаковката на снус ще се изписва следното: " Употребата на снус вместо цигари понижава риска от развиване на рак на устата, сърдечни болести, рак на белия дроб, инсулт, емфизем и продължителен бронхит.

Шведският снус се състои от овлажнен, надробен тютюн за орална приложимост, сол, вода и ароматизиращи субстанции. Поставя се зад горната джука за нескончаем интервал от време. Предлага се под формата на надробен тютюн или в торбички, сходни на тези за чай.

Швеция е водещ образец в Европейски Съюз както във връзка с обществената, по този начин и на здравната си политика. Страната е измежду водачите в Европейски Съюз и в региона на понижаване на вредата от тютюнопушенето с помощта на широкоразпространения в страната снус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР