Чували ли сте за Royal Ascot? Ако не - бързаме

...
Чували ли сте за Royal Ascot? Ако не - бързаме
Коментари Харесай

Българка стана част от легендарното събитие Royal Ascot, редом до Елизбет Втора

Чували ли сте за Royal Ascot? Ако не - бързаме да ви разкажем за него, тъй като изпускате доста! Royal Ascot е най-популярното спортно събитие във Англия за конни надпревари и наддавания, а патрон по традиция от епохи е кралското семейство. Постепенно през годините от чисто спортно събитие Royal Ascot се трансформира в светско събитие, събиращо най-стилно облечените звезди в международен мащаб.

Getty Images/Guliver
Провеждането на фамозното съревнование е традиция от далечната 1711 година, когато на престола е била кралица Ана. По нейно време в обращение са били гвинеите, с които са залагали гостите на събитието. Мястото е Бъркшър, покрай замъка Уиндзър. Надбягванията се организират в 5 дни, постоянно през третата седмица от юни. В надпреварите могат да се състезават само чистокръвни коне, а дрескодът е строго избран - елегантна рокля с съответна дължина и обувки на ток за дамите, а за мъжете - фрак и цилиндър. И още нещо - през петте дни е наложително да бъдете с друго облекло всеки ден. Все отново си представете, че сте на една ръка разстояние до Кралица Елизабет Втора и компания!

Getty Images/Guliver
И тази година ВИП персони от целия свят се събраха за фестивала до Лондон. Събитието е дълго чакано от всички дами, които употребяват мотива да покажат най-красивите си шапки, някои от които с извънреден дизайн и внимание към детайла. За тях е очакван и специфичен ден, последният от надпреварите, наименуван Ladies’ Day. Празникът се провежда дружно със надпреварата Златната купа на Ascot, което притегля голямо медийно внимание и дава опция на дамите да облекат най-елегантните си рокли.

На звездното събитие тази година попадна една единствена българка - Каролина Александър. Нейно величество Елизабет II, принц Хари и херцогиня Меган Маркъл, както и още членове на кралското семейство също участваха на откриването на Royal Ascot 2018.

Каролина Александър бе на събитието, което съчетава по едно и също време остарели обичаи и блясъка на модата, в компанията на своя избраник Емир Сарар, който е правоприемник на компанията SARAR - един от най-големите производители на текстил в международен мащаб. Двамата получили специфична покана за Royal Ascot от техния другар Aly Saifullah Khan, правоприемник на една от най-видните политически и бизнес семейства в Пакистан, основана в Исламабад.

Компания на българката по време на едно от най-престижните събития в света правеха Лейди Александра Сайкес, световноизвестната дизайнерка Нина Наустдал и Лейди Ана Оксмантаун, която от години живее сред Лондон и Ирландия. Лейди Оксмантаун е омъжена за лорд Патрик Оксмантаун, чийто татко е граф на Rosse, а чичо му е Лорд Сноудън-известен фотограф и някогашен брачен партньор на починалата принцеса Маргарет, сестра на кралица Елизабет.

През предходната година Каролина Александър бе посетител на яхтата на милиардерската щерка Клоуи Грийн в Сен Тропе. Най-тиражния английски таблоид Daily Mail разгласява тогава уголемен репортаж и папарашки фотоси. По време на приятелския уикенд, компания на лодката им правеха американската актриса Мишел Родригес - станала известна с присъединяване си във филмите " Бързи и гневни " и сериала " Изгубени " и 31- годишния кино продуцент и бизнесмен Мохамед Ал Турки, наследник на Шейх Абдул Азис Али Ал-Турки от Саудитска Арабия.
Каролина ще прекара и това лято в Монте Карло дружно със своя избраник Емир Сарар. През есента двамата ще стартират нова фешън линия, чиято международна премиера ще бъде в Истанбул. Българката, която е приключила образованието си в Монако продължава да менажира и един от огромните онлайн магазини за облекла - JANCAIL.COM.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР