Чували ли сте за принцесата в сянка? Това е принцеса

...
Чували ли сте за принцесата в сянка? Това е принцеса
Коментари Харесай

История като от приказките: Животът на принцесата в сянка - сестрата на Елизабет II, е повече от шокиращ

Чували ли сте за принцесата в сянка? Това е принцеса Маргарет, графиня Сноудън. Тя е по-малката щерка на крал Джордж VI и единствена сестра на кралица Елизабет Втора. Родена е на 21 август през 1930 година

Маргарет прекарва огромна част от детството си в компанията на по-голямата си сестра и родителите. Както става в приказките с красивите принцеси, ориста ѝ е трагична.

Маргарет
У дома всички се гордеят с образцовото държание на Елизабет, Марго обаче пленява с хубост, радостен манталитет, сексапил.

Животът на Маргарет се трансформира фрапантно през 1936 година, когато чичо ѝ крал Едуард VIII, се отхвърля от короната, с цел да се ожени за разведената Уолис Симпсън. На престола се възкачва татко ѝ Джордж VI, а обичаната ѝ огромна сестра внезапно се оказва в състояние на предстоящ монарх.

Подобно на сестра си, Маргарет няма официално обучение. Двете принцеси са възпитавани и обучавани в Бъкингамския замък. Въпреки това, след навършване на 18 години Маргарет стартира да взе участие в публичния живот, заемайки роля на патрон на доста благотворителни организации.

Народът обожава престолонаследницата Елизабет – съвършената британска дама. Хората обаче се влюбват в принцеса Маргарет, която им давала каквото желаят – кралска персона с държание и лъчение на кинозвезда.

Маргарет е по-екстровертната принцеса, обича празненствата и да е център на вниманието. През тъжните години по време и след войната медиите на драго сърце описват за по-малката принцеса. Тя се трансформира в фаворитка на народа – принцеса Даяна на своето време.

Всичко се трансформира когато Маргарет се влюбва в Питър Таусенд - адютант на татко ѝ. Питър е доста по-възрастен от нея и освен това към момента женен мъж с две деца. След като Питър получава бракоразвод, двамата стартират проекти да се оженят.

Маргарет
Междувременно обаче умира крал Джордж VI и на престола се възкачва Елизабет. Тя е посъветвана от Англиканската черква да не позволява на сестра си да подписа брак с разведен мъж, чиято някогашна брачна половинка е жива. В последна сметка се вършат промени в закона за кралските бракове и намесата на Кралицата стажа ненужна.
За да съблюдава моралните условия, Елизабет споделя на сестра си, че може да се ожени, само че ще би трябвало да се откаже от купите си и да напусне двореца. Маргарет и нейните деца няма да имат каквито и да е било права в кралското семейство и над короната. Не се знае дали повода за раздялата на Маргарет и Таунсенд е точно това, само че е реалност, че по този начин обсъжданият им брак не се състои.

Маргарет

Няколко години по-късно принцесата се омъжва за известния фотограф Антъни Армстронг-Джоунс.Тяхната връзка протича под знака на отдадеността и абсурда. Годежът им шокира целия свят, а злите езици приказват, че Маргарет взема решение да се омъжи за Джоунс, единствено тъй като някогашният ѝ обичан Таунсенд към този момент е благоприятен за друга. От брака си с Антъни Армстронг-Джоунс Маргарет има две деца.

Медиите наблюдават обществения ѝ живот, в който вземат участие елементарни хора - артисти, артисти и писатели. Един ден на първа страница на таблоидите се появява фотография на Маргарет, която флиртува със 17 години по-младия Роди Луелин. По-късно тя признава, че с брака ѝ е свършено и през 1978 година, се развежда. Така Маргарет става първата дама в кралското семейство, чийто брак легално е завършил.

Нейният любовен живот играе значима роля в модернизирането на любовта сред кралските особи. Начинът, по който през днешния ден принц Хари държи обичаната си Меган за ръка, в никакъв случай нямаше да бъде вероятен, в случай че не беше Маргарет.

След развода и няколко сантиментални афери с разнообразни мъже английското общество към този момент по никакъв начин не утвърждава принцеса Маргарет.

Здравето ѝ последователно се утежнява през последните две десетилетия от живота ѝ. Принцесата,която била буен пушач, претърпява белодробна интервенция през 1985 година През 1993-та се разболява от пневмония.

Принцеса Маргарет умира в болничното заведение " Крал Едуард VII " на 9 февруари 2002 година

Вижте още за кралското семейство във видеото:


Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР