Чували ли сте за хънибуш? Не е сред най-популярните билки,

...
Чували ли сте за хънибуш? Не е сред най-популярните билки,
Коментари Харесай

Полезните свойства на медената билка

Чували ли сте за хънибуш ? Не е измежду най-популярните билки, само че има неповторими свойства. Наричат билката още „ медената билка “, поради наситения меден мирис, който излъчва. Вижте в канала във vbox7:

Принадлежи към фамилията на Ройбос и сходно на него е превъзходен антиоксидант. Биоактивните съединения, съдържащи се в Хънибуш, имат антиоксидантно , противовъзпалително, антивирусно и противогъбично деяние .

Обикновено хората стартират да пият чай от хънибуш за повишение на имунитета и за управление на тежестта.
 чай iStock/Getty Images
Медената билка съумява да контролира хормоните при дами със признаци на менопауза, защото тя съдържа фитоестрогени, които способстват за повишение равнището на естроген в организма.

В интервала на грипния сезон е целесъобразно да пиете чай от хънибуш, тъй като той има антибактериални и противовирусни свойства.

Чаят от хънибуш се приема и при хора, които имат проблеми със съня . Медената билка има успокоително деяние.

Наред с другите потребни съставки билката хънибуш е богата на пинитол. Това съединяване демонстрира биологична интензивност, сходна на тази на инсулина. Пинитолът съумява да понижи равнищата на кръвната захар и усъвършенства контрола върху нея при хора с инсулинозависим диабет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР