Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност

...
Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност
Коментари Харесай

10 ползи от пиенето на сок от гравиола

Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това в действителност е захарна ябълка – тропически плод, богат на витамини (С, В1 и В2) и минерали (магнезий, калий, мед и желязо), които укрепват тялото ни. Също по този начин е незабравим и заради високото си наличие на фибри, което форсира храносмилателния развой, написа zdrave.to.

Това не е нормално растение. Вкусно е. И е идеално за подготвяне на многообразие от сокове и питиета. Освен това е необикновено потребно!

Предотвратява рака
Доказано е, че сокът от гравиола защищава от рак и всеки различен недоброкачествен израстък. Притежава и антиоксидантно деяние за организма, защото оказва помощ да се отстраняват токсините, които предизвикват хроничните и по-тежки болести. Ето за какво се предлага и като естествена терапия на редица пациенти.

Идеален за понижаване на тежестта
Този плод оказва помощ при загубата на тегло, тъй като съдържа малко калории. Всеки 100 грама съдържа единствено 65 калории.
За задачата са ви нужни: 1 узряла гравиола, 1 и 1/2 чаша мляко, изпарено мляко или вода (375 г), 1 ч. л. индийско орехче, 1 суп. л. ванилия (14.3 г) (по избор), 1/2 ч. л. настърган джинджифил (2.4 г) (по избор) и 1 суп. л. мед.
Обелете плода и го поставете в купа дружно с млякото. Изстискайте го с ръце по този начин, че сокът да се смеси с млякото (тестото сред ръцете би трябвало да се отстрани). Ако смятате, че е прекомерно комплицирано, може да го извършите и с миксер, само че по-късно би трябвало да прецедите сока, с цел да отстраните семената и влакнестата част на плода. След това прибавете останалите съставки на усет. Сокът от гравиола е по-богат, в случай че го пиете леден или с лед.

Защитава органи и забавя стареенето
Гравиола оказва помощ да се предотврати увреждането на нервите и да се поддържа сърцето крепко. Благодарение на високото наличие на витамин В1 този плод може да форсира метаболизма, а оттова и вярното кръвообращение и кръвно налягане. Освен това наличието на витамин В2 е належащо за производството на сила от тялото, което кара нервната система да действа и поддържа сърцето.
Големите количества витамин С в гравиолата я вършат и отличен антиоксидант. По този метод тя оказва помощ за увеличение на резистентност на тялото и забавя процеса на стареене.

Предотвратява грипа
Благодарение на наличието си на витамин С, гравиола оказва помощ и да се предотврати или предотврати въобще появяването на грип и простуда. Укрепва имунната система и усилва защитните сили на организма.

Укрепва костите
Благодарение на фосфора и калция този плод е съвършен и за обезпечаване на съответно костно и зъбно здраве. Това е мощно целесъобразно за дами, които минават през менопаузата, защото е отличен метод за отбрана на костите от плътността, по-малко, в сравнение с страдат от привършване на естроген.

Грижи се за черния дроб
Редовното ястие на този плод е здравословен метод за подкрепяне на функционалностите както на черния дроб, по този начин и на жлъчния мехур. Богатството му на антиоксиданти благоприятства пречистването на черния дроб и оказва помощ при процеса на асимилиране на мазнините.

Здравословен избор за хора с диабет
Захарите, съдържащи се в този плод, са лесни за метаболизиране и техните съединения оказват помощ в битката и стабилизирането на шпайкове на кръвната захар. Неподсладеният сок от гравиола е натурален избор за хората с диабет. Тази напитка ще ви обезпечи нужните калории, без да трансформира равнищата на захарта.

Регулира чревния пренос
Поради наличието на натурални фибри, сокът от гравиола се бори и против запек.

Помага при бодърствуване
Този плод ви подсигурява спокоен сън. Препоръчва се и при тревожни или уплашени хора, защото съдържа хранителни субстанции, които работят върху нервната система като натурален успокоител.

Увеличава силата
Гравиолата може да бъде и здравословен източник на сила. Това се дължи на фруктозата или естествената захар, която съдържа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР