Чували ли сте някога твърдението, че политиката и модата не

...
Чували ли сте някога твърдението, че политиката и модата не
Коментари Харесай

Седмица на модата Ню Йорк: Политиката в модата

Чували ли сте в миналото изказванието, че политиката и модата не се смесват и нямат общо? Е, в този момент ще станете очевидци на противоположното.

Седмица на модата в Ню Йорк откри своя фешън подиум за новата сбирка за пролет-лято 2020 на Prabal Gurung. Неговото ревю може да се опише с едно изречение, което се трансформира в съществена тематика, обръщение и ентусиазъм:

„ Кой би трябвало да бъде американец? “

Дизайнерът, който е непалски преселник, слага своята политическа позиция доста ясно и мълчешком декларира, че в случай че в миналото е имало терзание по отношение на смесването на модата с политиката, то в днешно време е сменено с надалеч по-сериозни неща.

Самият Прабал отбелязва своята 10-та юбилейна годишнина този сезон, след дебютът му на стилния подиум, като избра да посвети тази сбирка на историята на американската мода.

Изделията на стилната къща събират на едно облеклата, на които самият той е посветил живота си и които са трансформирали Америка в пример за мода.

Цялостната идея на ревюто се развива на няколко стадия, като безусловно дава опцията да забележим от всичко по малко.

Началото на сбирката е сложено с ежедневни оферти, сред които се прокрадва и мъжка мода, с цел да приключи с обилни бални рокли.

И всичко това е изобилието на Prabal Gurung.

Запазеният почерк на дизайнера „ прозира “ през нежните цветове, принтовете с рози и ефирните пера.

Краят на ревюто е изключително впечатляващ и доста ни припомня за провеждащ се на подиума конкурс „ Мис Америка “, в което манекенките се трансформират в участнички, носещи ленти с надпис „ Who gets to be American?”.

Източник: tialoto
Снимка: Getty Images
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР