"Чувал съм много изпълнения на финала, включително това на сър

...
"Чувал съм много изпълнения на финала, включително това на сър
Коментари Харесай

Музикален празник с маестро Камджалов в зала България - slava.bg

"Чувал съм доста осъществявания на финала, в това число това на сър Саймън Ратъл и Берлинската филхармония, само че Камджалов надмина всички. "

"Йордан Камджалов е мъдрец измежду диригентите. "

Това са дребна част от отзивите, които получава Маестро Камджалов във връзка Брукнеровите концерти дирижирани от него.

Събитие и театър е всяка концертна изява на блестящия диригент, само че Брукнер е с изключително място в репертоара му и постоянно провокира безапелационно възторжени мнения от страна на рецензията и публиката.

Плевенската филхармония, Националния филхармоничен хор „ Светослав Обретенов” и Йордан Камджалов сплотяват креативната си сила за представянето на Голямата меса във фа минор.

На 21-ви февруари (петък), от 19:30 часа в зала „ България” феновете на класическата музика ще могат да се допрян до огромната творба на Антон Брукнер – Голяма меса № 3, фа минор, за солисти, хор, оркестър и орган.
За събитието на сцената ще творят взаимно повече от 130 музиканти от Плевенската филхармония, Националния филхармоничен хор „ Светослав Обретенов” и солистите Мирела Александрова – сопран, Виолета Радомирска – алт, Георги Султанов – тенор, и Ивайло Джуров – бас.

Диригент на концерта ще бъде маестро Йордан Камджалов. Диригент на НФК „ Светослав Обретенов” – Славил Димитров.

Да интерпретира огромни произведения от Чайковски, Брамс, Орф, Стравински, Вагнер, Малер, Хиндемит или Брукнер е постоянно събитие, даже процедура в професионалния живот на маестро Йордан Камджалов. Крупните форми – опера, меса, симфония, кантата, реквием и други, са желани от него, а публиката постоянно е надълбоко впечатлена от забележителното му театрално наличие, прочит, предусещане и мощ на внушението. Специалистите не пестят позитивните си оценки: „ надали има жанр и музикална комбинация, която не може да бъде претворена по по-разтърсващ метод от този необикновен талант”, „ високо и изтънчено художествено ниво” или „ Камджалов оформя всяка фраза до цялостното й съвършенство”…

Под диригентството на маестро Камджалов Плевенската филхармония и НФК „ Светослав Обретенов” за първи път ще показват GROßE MESSE (Голяма меса - фа минор) на Брукнер в зала “България”. В духа на класическата традиция месата е в шест елементи: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus и Agnus Dei, наситени с мечтателност и хубост, цялостни със примирение и духовна мощ. Композирана през 1867 година тази меса на Брукнер придобива най-голяма известност след симфониите му.

Преди концерта в зала България, Месата ще чуе плевнеската аудитория на 20.02.т.г в Народно читалище „ Съгласие 1869 “.

Билетите са налични на касата на зала „ България”, в мрежата на Ивентим, както и онлайн.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР