Чува се за мощни експлозии и днес: Властите съобщиха за

...
Чува се за мощни експлозии и днес: Властите съобщиха за
Коментари Харесай

Reuters: Западна и Южна Украйна се тресат от експлозии в понеделник

Чува се за мощни детонации и през днешния ден: Властите оповестиха за голям брой детонации в Западна и Южна Украйна в понеделник, откакто съветските сили поеха съвсем цялостен надзор над стратегическия южен пристанищен град Мариупол, заяви reuters, представена от . След като не съумя да преодолее украинската опозиция на север, съветската войска пренасочи сухопътната си атака към Донбас, като в същото време нанесе удари на дълги дистанции, в това число столицата Киев.

В регионите на Лвов и Днепропетровск управляващите оповестиха за голям брой детонации рано в понеделник. Според изданието Suspilne двама души са били ранени при атентатите в Днепропетровск. Кметът на Лвов Андрий Садовий сподели, че е имало пет ракетни удара по града. Не е ясно дали там има потърпевши.

Осемнадесет души са убити и над 100 са ранени при обстрел през последните четири дни в североизточния град Харков, заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски. Това не е нищо друго с изключение на умишлен гнет към цивилни, добави още той.

Руските управляващи отхвърлят. Те назовават дейностите си специфична военна интервенция за демилитаризиране на Украйна.

Западът и Киев упрекват съветския президент Владимир Путин в непредизвикана експанзия.

По улиците на Мариупол дребни групи тела са били подредени под шарени одеяла, заобиколени от обгорени здания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР