Чутовното нашествие на мечките в Сицилия е анимационен филм на

...
Чутовното нашествие на мечките в Сицилия е анимационен филм на
Коментари Харесай

Чутовното нашествие на мечките в Сицилия - история за бащина храброст и смело спасяване

" Чутовното настъпление на мечките в Сицилия " е анимационен филм на Лоренцо Матоти по едноименната книга на Дино Будзати, показан в програмата " Особен взор " на Кан 2019, се популяризира на КИНО от АРТ ФЕСТ.
ПРЕМИЕРНА ДАТА - 23 октомври. Филмът се популяризира с поддръжката на стратегия ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА МЕДИА
Сицилианските мечки, ръководени от крал Леонтий, живеят по високите планински върхове, където храната е нищожна, климатът е недопечен, а те са работливи и сплотени. При една разходка двама ловци отвличат мечето Тонио, наследник на Леонтий. Мечешкият крал малодушно избира да каже, че наследникът му е умрял, вместо да признае отвличането и да провежда поход за спасяването му.
Това е и първият намек за читателя, че Будзати няма да опише обичайната история за бащина смелост и самоуверено избавяне. Минават години, преди през една изключително сурова зима да стартира нашествието на мечките към долината. За Леонтий това е и комфортен случай да потърси Тонио. Следват чутовни борби, прояви на безразсъдна храброст, свирепост, лукавост, двуличие, две вълшебства и още куп завършения. Ако Будзати не ви е изненадал до този миг, ще го направи, като отдели място и за събитията след успеха на мечешкия народ над хората. Какво се случва откакто спечелилите победят и правдата спечелва? Ще се отрази ли добре на морала на мечките охолният и спокоен живот? Ще устоят ли на съблазните на лукса неизкушените до този миг жители на крал Леонтий?
 София Филм Фест още веднъж гостува в Русе София Филм Фест още веднъж гостува в Русе
София Филм Фест продължава да пътува в разнообразни градове из цяла България с задача да среща публиката с най-хубавото кино от миналата го...
Дино Будзати е извънреден повествовател, с елегантно възприятие за комизъм и тъкмо перо за човешката и мечешката природа, които не са толкоз разнообразни, колкото си мислите. Будзати измисля и илюстрира мечешката история за племенниците си, които постоянно му гостуват в сряда. Разказът за мечешкото настъпление услужливо стартира с къси, само че умели, представяния на мечоците и техните съперници – хората на Великия херцог.
„ Филмът е стилна анимирана акомодация на романа на Дино Будзати, оповестен през 1945 година. Книгата на Будзати е илюстрирана с неговите лични наивистични рисунки. Матоти и неговият екип са решили да запазят част от този жанр. В някои подиуми се долавят детайли на политическа ирония и екологична угриженост, само че това е на първо място приказен роман, който изобразява краткотрайния съюз на хората и мечките в Сицилия от далечното минало. “
Лий Маршал, Screen Daily
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР