Чутовен скандал сътвори вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

...
Чутовен скандал сътвори вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.
Коментари Харесай

Скандал! Асен Василев обяви, че може да изгоним Митрофанова, без това да е решено в МС

Чутовен скандал сътвори вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. По време на съвещанието на Министерски съвет той слезе при публицистите и разгласи, че държавното управление разисква до края на деня да излезе с позиция за изгонването на Митрофанова.

Оказва се, че това въобще не е коментирано на съвещанието на кабинета, научи Епицентър. бг.

Нито има решение на държавното управление, нито е било предмет на спор измежду министрите. Нещо повече - Външно министерство е срещу изгонването на съветския дипломат!

Тъй като съвещанието на държавното управление се проточило, било решено министър Асен Василев да слезе при публицистите и да обясни на медиите за Плана за развиване и резистентност. Вместо това Василев афишира гръмовната фалшив вест, че е " Възможно е до края на деня държавното управление да излезе с позиция за съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова и оповестяването й за личност нон грата ".

Той направи това в наличието на началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, която не реагира на лъжата на Василев.

„ Нямам информация, продължава съвещанието на Министерски съвет. До края на деня е допустимо държавното управление да излезе с обща позиция”, добави министърът на финансите и се върна на съвещанието на държавното управление. Пред сътрудниците си той не е оповестил, какво е споделил на публицистите за изгонването на Митрофанова.

След съвещанието членовете на кабинета безусловно изпаднали в потрес откакто прочитат в медиите, че по тяхно решение до края на деня би трябвало да изгоним Митрофанова.

Почнали да пращат гневни СМС-и на премиера и на вицепремиера.

" Няма решение за изгонването на Митрофанова! Не сме говорили въобще по тази тематика! ", съобщи пред Епицентър. бг член на държавното управление.

От Външно също били гневни на министър Василев, тъй като подобен гаф е неприемлив - изготване на съветски дипломат от България не се е случвало даже по времето на Втората международна война!

Това е въпиюща непросветеност и рискова самоинициатива, споделят дипломати пред медията ни.

Няма да има изпъждане на Митрофанова, безапелационни са от Външно.

Но ще има реакция за нейнотото неприемливо, съгласно дипломатическите правила, държание у нас.

" Нито Лидерският съдружен съвет, нито Министерският съвет, нито Председателският съвет в Народното събрание е обсъждал и взимал решение за изпъждане на съветския дипломат. Това е последна стъпка с тежки и дълготрайни последствия. Призоваваме за умерено и рационално държание, съобразено с българския народен интерес ", написа малко по-късно вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР