Чутовен купон са спретнали Братя Галеви в САЩ, където от

...
Чутовен купон са спретнали Братя Галеви в САЩ, където от
Коментари Харесай

Братя Галеви станаха американци - правят чутовен купон за...

Чутовен ваучър са спретнали Братя Галеви в Съединени американски щати, където от няколко месеца се укриват от закона у нас, научи „ Ретро” от близки до мафиотите в Дупница. Пламен и Ангел, които нямат родствена връзка, само че се смятат за повече от братя поради общия си бизнес за милиони, тази година имат доста мотиви за празнуване.

Галеви били повече от удовлетворени, че за следващ път са съумели да се измъкнат от родните управляващи, както и да изоставен Дубай и да се открият с нови самоличности като топбаровци в Америка.

Двамата стартират нов живот, откакто през 2012 година избягаха от България, с цел да не влязат в пандиза. Галеви честват и неотдавна сваленото у нас следствие против тях за образуване на незаконна група и имитация на документи.

Оказва се, че делото е безславно завършило още през лятото и по този начин няма никакви доказателства, че са изпрали едни над 35 млн. лева По тази причина спецсъдът също е прекратил делото против тях, което дефинитивно оневинява някогашните кандидат-депутати и феодали на Дупница.

„ Веднага щом научиха новината, поканиха всичките си близки в Америка. Къде се укриват там, не е ясно, всички пазят тайната им. Говореше се, че са станали предпазени очевидци на американската работа за опиатите ДЕА и по този начин са получили нови самоличности и прикритие в Съединени американски щати. Не знаем дали ще се върнат, за тях е рисково да са тук, а и заместниците им се оправят сносно с въртенето на бизнеса и печеленето на още пачки. Независимо, че физически не са в Дупница, целият град продължава да се опасява от тях ", описват в града.

Новината за прекратеното дело е огромен мотив за празнуване. Разбрахме, че купонът е огромен и има за какво. След толкоз години са съумели да се измъкнат. И ето, никой не го знае това, само че те излязоха чисти. Такава ни е правосъдната система “, разясняват чудесно осведомени с Галевите каузи пред „ Ретро”.

Припомняме, че през 2012 година на Пламен и Ангел бяха повдигнати обвинявания за пране на 35,5 млн. лева Двамата отнесоха присъди за рекет и трябваше да лежат в пандиза по 5 години всеки, защото се откриха доказателства, че са изнудвали предприемача Пламен Миланов, с цел да им трансферира половината от таксиметровата си компания.

В началото на предходната година същият предприемач и жена му Теодора Димитрова бяха открити мъртви в апартамент, а следствието откри тогава, че са умряли в резултат на задушаване с газ.

Окръжният съд в Кюстендил пък направи подарък на Галеви, като ги призна за почтени, Апелативният в София им даде по 7 години затвор, Върховен касационен съд пък реши да им понижи присъдите, като има даде едвам по 2 години. Така, до момента в който чакат решението на Темида, Галеви напуснаха страната и от този момент се укриват.

Прокуратурата пък реши да им повдигне обвиняване за пране на пари, рекет и присъединяване в проведена незаконна група. Целта тогава беше да ги закове, като имало доказателства против тях за преводи на пари по сметки на осем компании, теглени от разнообразни хора и разплащания с офшорки на Сейшелите.

Освен тях прокуратурата погва и Христина Ангелова, като стартира инспекция за пране на пари, през 2008 година Цялата държавна машина се задейства, като служители на реда, прокурори, следователи, митничари, данъчни и сътрудници на ДАНС нахлуха в автокъщи и офиси на Братя Галеви в Дупница, Перник и София.

Пламен Галев и Ангел Христов получиха призовки за разпит от полицията в Кюстендил. Галеви бяха оповестени за търсене, а ден по-късно в безгрижно облекло и напълно умерено те се явиха сами в следствието. Акцията тогава не стига до доказателства за пране на пари против Галеви.

Така през 2012-а се стига до следствие на спецпрокуратурата и двамата „ братя “ чакат присъда за рекет. Докато чакат обаче тромавия ни съд, двамата хващат пътя надалеч от родината дружно с Христина Ангелова, която е освен техен счетоводител, само че и прокурист на офшорките им. Друга тяхна компания пък се оказва благосъстоятелност на обществено слабия Методи Ковачев, който правел съмнителни преводи.

Така след няколко години следствие и събиране на доказателства двамата Братя Галеви излизат чисти, а техните юристи желаят дефинитивно да се приключи делото.

Христина също излиза чиста, като излиза наяве, че тя и Галеви са имали само гражданско-правни връзки. Все отново остават подозренията за пране на пари. По това обвиняване делото също е прекъснато и по него към този момент не се работи, само че поради липса на доказателства.

Пламен и Ангел имат и още един мотив за празнуване. Вече осем години се влачи и делото за лишаване на имущество, което не може да завърши на първа инстанция.

Експертите декларирали, че работата им е обвързвана с големи размери от документи, които би трябвало да изследват. Проверката за приходите и разноските на Галеви е за 25 година обратно. Очаква се експертно умозаключение на движимостите лица. Искът на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество против Галеви е за 5 млн. лева Дори и той да мине обаче, страната няма по какъв начин да си ги прибере.
тагове брат галев американец
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР