Чумата по свинете е изключително опасна, много опасен вирус, много

...
Чумата по свинете е изключително опасна, много опасен вирус, много
Коментари Харесай

Експерт: Загробваме 17 000 прасета, 1 360 000 кг жива маса - това е екологична катастрофа

Чумата по свинете е извънредно рискова, доста рисков вирус, доста резистентен, за който няма лекуване освен в България, само че и в света. Представяте ли си, какво значи да се загробят 1 360 000 кг. жива маса - 17 000 свине? Това е екологична злополука, съобщи депутатът Бюрхан Абазов.
Нямаме екарисаж... Загробваме 1 360 000 кг. на Дунавската тераса, където подпочвените води, знаете на каква дълбочина са, изясни той.

Моето мнение е, че болестта е влезнала посредством фуража. Много от нашите арендатори споделят, че се натъкват на доста умрели диви прасето по време на жътвата, добави той пред bTV.

Първото огнище беше в едно тутраканско село, директно до границата, което е разумно. Не са разумни последните огнища, които виждаме в страната. Първите бяха в плевенските села, това е много надалеч от границата, идващите, които не съблюдават логиката да са в периферията на остарялото огнище, са някъде в Бургас, по-късно в Търговище, Русе. Заболяването не се популяризира по логически ред, сподели още депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР