Чумата е установена на територията на областите Ямбол и Бургас,

...
Чумата е установена на територията на областите Ямбол и Бургас,
Коментари Харесай

Властта продължава борбата срещу чумата по животните

Чумата е открита на територията на областите Ямбол и Бургас , разгласи на брифинг ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В седем общини в инфектираните територии има 30 000 животни. На база на лабораторни резултати са подхванати ограниченията против чумата.

 Българска социалистическа партия желае оставки поради рецесията с чумата
Българска социалистическа партия желае оставки поради рецесията с чумата

Лидерът на Българска социалистическа партия предизвести, че има заплаха от гражданско непокорство

Цветанов призна, че е належащо по-голямо осведомление на стопаните, макар че огромна част от обществото е осведомено за ограниченията против болестта. До този миг 4000 инфектирани животни са избити .

 Евтаназират дребни преживни животни в Ямболско
Евтаназират дребни преживни животни в Ямболско

Причината е чума по дребните преживни животни

Направени са над 400 проби , изясни той и увери, че обезщетяването на стопаните ще стане в оптимално къси периоди. Между 140 -190 лв. на животно ще получат стопаните, като се мисли даже тази сума да е по-висока. Вземат се ограничения страната ни да не е пострадала от обстановката, изясни той.

Цветан Цветанов има вяра, че ще бъде овладяна болестта.

 Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково
Социалистически часовой пази козите на баба Дора в Шарково

Чакат и решението на Административния съд

Над 1 милиард лв. е оборота от този отрасъл. Ще се работи и за икономическите последствия от рецесията . 75% от компенсациите ще се поемат от Европейска комисия.

Няма спор дали има чума или няма , отсече Цветан Цветанов и добави, че ограниченията са за да се ограничи разпространяването на чумата в България. 1 300 000 овце и кози има в България. Не би трябвало да стоим безучастни, безапелационен е той.

 Продължава умъртвяването на овце и кози в Ямболско
Продължава умъртвяването на овце и кози в Ямболско

Това стана ясно след среща на министъра на земеделието с локални животновъди

Зам.-председателят на ГЕРБ прикани да не се спекулира с тематиката. БАБХ е подхванала незабавни и неотложни ограничения. Чума в България има, повтори Цветанов .

Оставките са всекидневно упражнение на опозицията, по този начин той отговори на рецензиите на Корнелия Нинова. Червените желали да влязат във властта през аварийния вход посредством гражданско напрежение . Трябва да сме виновни като политици и държавници, настоя Цветанов.

Земеделският министър Румен Порожанов акцентира, че още през днешния ден ще бъдат получени компенсации .

 Умъртвяват 1 300 овце и кози в Ямболско при засилена полицейска защита
Умъртвяват 1 300 овце и кози в Ямболско при засилена полицейска защита

Комисия на SANTE идва в България на ревизия

Средно към 327 лв. на животно ще получат стопаните и разясни, че посочените от Цветанов суми са минимални . Държавата ще помогне и за дезинфекцията на оборите. Порожанов съобщи и че не се тормози от оставка . Готов е да я даде, в случай че министър председателят му я изиска, само че всичко, което е било нужно е направено.

Вътрешният министър Валентин Радев сподели, че Министерство на вътрешните работи е получило доста забележки . Такава чума до момента не е влизала в Европа, разясни силовият министър и съобщи, че подхванатите ограничения до момента са съответни. Радев регистрира неточност в връзката . Още през днешния ден повереното му ведомство взема под внимание забележките на опозицията. Министерство на вътрешните работи ще вземе всички ограничения, с цел да не се допусне разпространяването на чумата и ще бъдат доста по-добри в връзката, даде обещание вътрешният министър.

Чума има, сподели и Валентин Радев . Френска лаборатория и наша в това число, са открили болестта, добави вътрешният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР