Чума. Дума: Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол Собственици на

...
Чума. Дума: Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол Собственици на
Коментари Харесай

Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол; Кристалина Георгиева е европейският кандидат за директор на МВФ

Чума.

" Дума ":

Протестите не престават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол

Собственици на домашни свине стачкуват и през днешния ден в разнообразни места на страната. Те не престават с отхвърли си за унищожат животните си, както разпореди БАБХ преди няколко дни. Безуспешни се оказаха и опитите на премиера Бойко Борисов да успокои пристрастеностите. Снощи той се срещна със стопани и кметове от Пазарджишко и ги помоли да се успокоят, даде обещание им по 300 компенсации на двор и описа, че и той от 25 години гледа прасе. Стопаните обаче не престават с митингите си, макар че тъкмо в Пазарджик получиха пролонгация до 11 август за заличаване на всички животни, отглеждани в така наречен " заден двор ". За останалите области, в които е въведена тази мярка, срокът за непринудено колене на прасетата изтече през вчерашния ден.

Премиерът Борисов прикани кметовете да убеждават хората: " Идете, говорете, кажете - да се усвои месото, това, което има ". Според него свинекомплексите ще би трябвало снабдят частните стопани с свине при новото зареждане.

Според медии от Пазарджишко министър председателят е бил посрещнат от стопаните с освирквания и крясъци " Оставка ".

Катастрофа.

" 24 часа ":

Бус и кола се блъснаха челно край Пловдив, петима са ранени

Петима души пострадаха при тежка злополука край Пловдив. Инцидентът станал сред разклоните за селата Скутаре и Войводиново, оповестява Дарик радио.

По първични данни челно са се сблъскали лек автомобил и микробус.

Бедствие.

" Сега ":

Счупени електрически стълбове и паднали дървета след бурите

Седем електрически стълба на " ЧЕЗ - Разпределение " са счупени при днешните стихии в Западна България, оповестяват от сдружението. Допълнителни спешни екипи работят за премахване на повредите. Силен вятър, дъжд и мълнии са нанесли вреди по електроразпределителната мрежа. Освен счупените стълбове, има изгорели трансформаторни машини в трафопостове, а голям брой проводници са раздрани от паднали дървета. Повредите са в София, в Софийска област, Кюстендил и Перник, обобщава БНР вредите след бурите в страната през днешния ден.

Пороен дъжд и гръмотевична стихия се развихриха в доста обитаеми места на Благоевградска област. Банско беше ударено от градушка с величина на лешник. В регионалния спешен щаб все още не са постъпили сигнали за потърпевши хора, наводнени къщи и проблеми по главните пътни артерии. В някои обитаеми места беше прекратено и електрозахранването.

Внезапна стихия, съпроводена с дъжд и вятър, достигащ на пориви до 12-16 метра в секунда докара до рухване на клони и дървета в централната част на Варна. 15 са сигналите за паднали дървета в града, както и за запушени отточни шахти. На улица " Братя Миладинови " дърво е паднало върху лек автомобил. Същата е обстановката и на други улици, вредите са единствено материални. Пристанището е отворено.

Избор.

" Монитор ":

Кристалина Георгиева е европейският претендент за шеф на МВФ

Кристалина Георгиева беше определена за европейски претендент за поста ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ).

Българката остана в конкуренцията, дружно с холандеца Йерун Дейселблум, откакто трима претенденти се отдръпнаха.

Финансовите министри на страните от Европейски Съюз гласоподаваха онлайн, само че двамата кандидати не съумяха да получат нужното болшинство за избора - 55% от гласовете на 28-те страни-членки.

Кристалина Георгиева завоюва номинацията след повече от 12 часа договаряния, при мощно разделяне сред страните членки на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че тя има зад тила си опита от Световната банка и поддръжката на Франция.

Георгиева е претендент за овакантелия пост на Кристин Лагард, която оглави Европейската централна банка. Фондът желае да завърши процеса за установяване на правоприемник на Лагард до 4 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР