Чука е генерал от резерва, който е участвал в мисии

...
Чука е генерал от резерва, който е участвал в мисии
Коментари Харесай

Румънският премиер след визитата в Украйна: Не съм виждал толкова шокиращи картини

Чука е военачалник от запаса, който е взел участие в задачи в Ирак и Афганистан. Бил е министър на защитата и шеф на Генералния щаб на румънската войска.

" Отвъд страстите, персоналната страна, човешката страна е безусловно опустошителна. Моята кариера е на боен и съм бил в такива зони на спор и преди, виждал съм такива картини, само че в никакъв случай толкоз шокиращи и за мен е невероятно безусловно никакво минимално схващане на тази демонстрация ", сподели министър председателят в предаване на публичната телевизия ТеВеРе 1(TVR 1).

Той разясни, че Румъния е оказвала и ще продължи да оказва поддръжка на Украйна. Чука изрази също желанието на страната му да взе участие в процеса на възобновяване на прилежащата страна.

Румънският министър председател описа, че е видял атакувани жилищни региони, разрушени здания, учебни заведения и лечебни заведения, без да се съблюдават законите и правилата на въоръжената битка, съгласно които регионите с цивилно население и избрани здания са предпазени.

" Това е безусловно недопустимо ", сподели Николае Чука и уточни, че на срещите с президента и премиера на Украйна е удостоверил позицията на Румъния за изрично наказание на " тези зверства, тези военни закононарушения ".

" Тези закононарушения не трябва да остават ненаказани ", акцентира румънският министър председател.

Румънската делегация бе призната от президента на Украйна Володимир Зеленски и имаше срещи с премиера Денис Шмигал и ръководителя на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Представителите на Румъния посетиха селищата Бородянка и Ирпин наоколо до Киев, които са мощно наранени от противозаконната, непровокирана и неоправдана експанзия на Русия против Украйна, показва Диджи 24.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР