Чуждите туристи намаляват със символичните 0.9% през май спрямо рекордните

...
Чуждите туристи намаляват със символичните 0.9% през май спрямо рекордните
Коментари Харесай

Чуждите туристи леко намаляват през май

Чуждите туристи понижават със символичните 0.9% през май по отношение на рекордните по същото време на предходната година 366.5 хиляди, сочат данните на Националния статистически институт. Месецът, който предшества началото на дейния летен сезон, е първият за годината със спад на туристите по отношение на 12 месеца по-рано и това удостоверява прогнозата на Министерството на туризма за сложен сезон.

Все отново непознатите туристи през май 2019 година са повече, в сравнение с те са повече в сравнение с през 2017 година

Спад по отношение на същия месец на предходната година има на туристите от Германия, Македония, Сърбия, Турция, Израел. Значително повече са гостите от Румъния, Гърция, Украйна.

Най-много туристи България е привлякла през месеца преди откриването на дейния сезон от Румъния - 56.6 хиляди души или една шеста от всички, и Македония - 34.2 хиляди или всеки десети.

Сравнението с данните за пътуванията на българите сочи, че в най-посещаваната Гърция по същото време са обитавали близо четири пъти повече български туристи, в сравнение с са били гръцките в България. Румънците в България пък са били двойно повече от българите в Румъния по същото време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР