Чуждите инвеститори се интересуват от България. Това коменрита за БНР

...
Чуждите инвеститори се интересуват от България. Това коменрита за БНР
Коментари Харесай

Владимир Данаилов: Чуждите инвеститори се интересуват от България

Чуждите вложители се интересуват от България.

Това коменрита за БНР основният изпълнителен шеф на Столичната организация за приватизация и вложения Владимир Данаилов.

„ За имиджа на България всеки ден би трябвало да работим и да го подобряваме “, счита той.

По думите му е значимо да се ръководи имиджът и в чужбина, и в града, и в страната.

„ В България се случват доста положителни неща. Икономиката се развива доста добре. Тази есен съвсем всяка седмица нова компания открива офис в София. Това са положителни вести и доста добър лакмус за положителния бизнес климат, за положителните условия за бизнес. Това са посланията, които ние би трябвало да имаме и вътре в страната, и на открито. Във всяка страна съществуват разногласия, гледни точки, въпросът е ние да управляваме нашия имидж и да имаме положителни послания и това да ни прави положително място за бизнес, за живот и атрактивна дестинация “, изясни Данаилов.

Според него непознатите вложители се интересуват от България, тъй като тук възвръщаемостта от бизнес парцелите е доста добра. На този декор идната седмица следва сключване на контракт сред София и Виена на бизнес основа сред организациите за вложения от двете страни. Самата Австрия е един от огромните вложители в България.

„ От Виена в този момент доста се интересуват от осведомителни технологии и биотехнологии. Нашата делегация е формирана от подобен вид компании. Тук приказваме най-вече за български продуктови компании, към този момент не приказваме единствено за аутсорсинг “, изясни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР