Чуждестранните туристи в Исландия ще избират задължително от 15 юни

...
Чуждестранните туристи в Исландия ще избират задължително от 15 юни
Коментари Харесай

Туристите в Исландия ще избират между тест за коронавирус и карантина

Чуждестранните туристи в Исландия ще избират наложително от 15 юни сред тест за ковид и 14-дневна карантина, заяви държавното управление в Рейкявик, представено от ДПА.

Решението бе оповестено нощес и е в сходство с оповестени в средата на май планове на управляващите.

Първоначално Исландия ще може да тества по 500 туристи дневно, само че се чака след няколко седмици този потенциал да доближи до 4000 теста. За децата ще се прави изключение и те няма да бъдат тествани.

Предстои скоро да бъде оповестена цената на теста.

В Исландия имаше към 1800 доказани случая на вируса, от които съвсем всички се възвърнаха изцяло. Сред наброяващото към 365 000 души население на островната страна бяха регистрирани и 10 смъртни случая от Ковид-19.

" Целта ни е да запазим постигнатото дотук предвид на идното завръщане на туристите в Исландия ", сподели основният епидемиолог Торолфур Гуднасон по отношение на мярката.

" При състояние че в Исландия към този момент съвсем няма нови случаи, считаме, че това е естествена последваща стъпка поради това, че малко по малко светът още веднъж стартира да се отваря за пътувания ", добави той.

Властите в Исландия чакат тази система да работи през идващите шест месеца.

От януари исландските жители и непрекъснато пребиваващите на острова, които идват от високорискови места в чужбина, подлежат на наложителна 14-дневна карантина. На 24 април обсегът на тази мярка беше повишен по този начин, че да се разпростре върху безусловно всички идващи от чужбина.

Туристите също така се приканват да съблюдават рестрикциите на управляващите за събиранията на публични места. Понастоящем могат да се събират не повече от 200 души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР