Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да

...
Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да
Коментари Харесай

Николова: Чуждите туристи ще могат да почиват у нас срещу удостоверение за ваксинация или отрицателен тест

Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да почиват у нас, откакто покажат уверение, че са им положени дозите от съответната ваксина. Ако нямат такова, те ще би трябвало да покажат негативен PCR тест или антигенен тест”. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова в ефира на " Нова телевизия ".

„ Фирмите, които оферират антигенни проби и които ще бъдат признавани, ще бъдат оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването”, сподели още тя.

По думите ѝ разпоредбите, които са определили в Гърция ще влязат в действие от 15 май. „ Ние стартираме сезона по-рано, по тази причина вкарваме разпоредбите от 1 май и то с тези изисквания”, уточни Николова.

„ Добрата вест е, че съветските туристи идват. Те ще влизат по същия режим от 1 май. Руснаците имат огромна поръчка към нас като дестинация, в това число и за визити навътре в страната. При тях има интерес и към поклонническия туризъм”, сподели още тя.

Според нея румънските туристи също са подготвени да почиват у нас.

„ Най-важно е да уверим задграничните туристи, че сме безвредна дестинация”, разяснява още Николова.

Тя разиска и опцията на границите ни да има коридори, с които да се разделя потокът от влизащи в страната на имунизирани и неимунизирани за по-лесното и бързо прекосяване през пунктове.

„ Водят се диалози от страна на Министерството на вътрешните работи и Министерството на превоза и във връзка на подобен вид коридори. Уточняваме това сега с румънците. Ще има опция тези, които са имунизирани да минават по един ред, а тези, които показват други документи за влизане – по различен. По-бърз достъп ще имат имунизираните и те ще бъдат пропускани предпочитано. Това може да стане на сухопътните граници, за летищата е ясно – там има и гранична инспекция, която изисква инспекция на документи”, уточни Николова.

„ Обсъжда се опция и за спомагателни гранични пунктов с оглед улеснение на притока, защото чакаме голям брой туристи, които ще се придвижват с автомобили”, означи още министърът на туризма в оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР