Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в

...
Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в
Коментари Харесай

Ентусиасти вече могат да посещават най-големия вулкан в Северна Корея

Чуждестранните туристи, които желаят да излязат отвън обичайните направления в Северна Корея , към този момент могат да лагеруват на най-големия вулкан в страната.
 

С вярата да покаже на света непозната до момента Северна Корея новозеландец, който има сериозен опит в изкачването на планини в Северна и Южна Корея, води група задгранични туристи. Това е първата група гости от чужбина въобще, на която е разрешено да се отклони от известните направления и да лагерува навън под звездите на самия Пекту - голям вулкан на границата сред Северна Корея и Китай.

 
Talk about going off the beaten path – a group of foreigners have become the first visitors to Mount Paektu, an active volcano in North Korea.
— SCMP News (@SCMPNews)

През 946 година там е станало едно от най-големите вулканични изригвания в историята . Вулканът е един от най-красивите естествени обекти в КНДР и към момента е деен , въпреки в последните години да не е имало огромни изригвания.
 
В Северна Корея мястото е на респект поради връзката му с ръководещото семейство Ким и е считано за духовна люлка на Корейската гражданска война . Посещенията там са известни в КНДР - провеждат се екскурзии за възпитаници, служащи или други обществени групи , ненапълно като идеологическа агитация, ненапълно за отдих. Дестинацията е известна и измежду китайските туристи и по-малки задгранични групи, които могат да отседнат в околните хотели и да отидат до самия кратер, за да видят сините води на кратерното езеро Чон в калдерата на вулкана.
 
Hoping to open up a side of North Korea rarely seen by outsiders, a New Zealander is leading the first group of foreign tourists allowed to trek off road and camp out under the stars on Mount Paektu
— Stars and Stripes (@starsandstripes)

Но новозеландецът Роджър Шепърд - създател на туристическото сдружение „ Преходи в Корея ” със седалище в Южна Корея - е съумял да убеди севернокорейските управляващи да му разрешат да поведе за пръв път гостите си по маршрут, друг от досегашния , споделя Ерик Талмидж от АП.-->
 

Районът към вулкана включва няколко реконструирани „ секрети лагери ” , за които се твърди, че са употребявани от създателя на КНДР Ким Ир-сен и партизаните му по време на битката против японското колониално ръководство преди 1945 година - една от вероятните аргументи, заради които концепцията да се разрешат екскурзии с лагеруване на задгранични туристи може да се е харесала на управляващите.
 
 Guliver/Getty Images

Но групата на Шепърд значително е съумяла да избегне типичните обиколки с микробус и пропагандни лекции, които неведнъж чакат задграничните туристи тук. Авантюристите към този момент изкачиха вулкана от база, ситуирана покрай основите му, стигнаха с вървене до езерото и минаха през вулканичното плато , с цел да разпънат палатките си за първата от петте нощи от прехода.
 

 
North Korea Volcano Campers
In this Saturday, Aug. 18,2018, photo, Tarjei Naess Skrede of Norway who is hiking with Roger Shepherd of Hike Korea stands near a view of the caldera and Lake Chon on Mount Paektu in North Korea. (AP Photo/Ng Han Guan)
— jmarine (@jmarine)

При ръководството на водача Ким Чен-ун Северна Корея направи туризма собствен сериозен приоритет, защото носи по този начин нужната задгранична валута, а също по този начин е стопански бранш, който релативно елементарно може да бъде наблюдаван и следен.
 
The beautiful Mount Paektu is a large rhyolitic caldera that hosts a crater lake, which straddles the border between North Korea and China. It produced one of the largest eruptions in recorded human history, the so-called " Millennium Eruption ".
— Kayla Iacovino (@kaylai)

В момента управляващите построяват големи инфраструктурни обекти на няколко места, в това число в Самджийон - най-големия град в региона на Пекту, в източния пристанищен град Вонсан и в региона на намиращата се в съседство с него планина Кумган. Районът към Кумган беше отворен за туристи до 2008 година, когато южнокорейка беше убита, тъй като се разхождала в зона с стеснен достъп.
 
За да се реализира доста нарастване на броя на задграничните туристи в Северна Корея , ще би трябвало да бъдат облекчени интернационалните наказания , въведени, с цел да бъде принуден Ким да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия.
 
Tourists go off beaten path on North Korea's sacred volcano: MOUNT PAEKTU, North Korea (AP) — Foreign tourists looking to go off the beaten path in North Korea can now camp out on the country's biggest volcano.
— Patrick (@cahulaan)

Групата на Шепърд за планински преходи е от две австралийки и двама норвежци. Туристи от Съединени американски щати нямат право да посещават КНДР след възбраната за пътувания до такава степен, наложена от президента Доналд Тръмп поради гибелта на колежанина Ото Уормбиър. Той умря малко откакто беше пуснат на независимост от севернокорейския арест, където лежа по обвиняване, че е откраднал агитационен афиш.

Към момента, в който беше освободен, Уормбиър към този момент се намираше във вегетиращо положение. Остава неразбираемо какво се е случило с него, до момента в който е бил под стража.
 

Произшествията с туристи обаче са необичайност , а Шепърд съобщи, че желанието му е по време на преходите да се излезе отвън рамките на политиката. По думите му още от първия ден участниците към този момент стартират да откриват другарски връзки със севернокорейските си водачи . „ Надявам се това да се дължи на планините и природата ”, споделя той.
 
Great experience our last August in Mount Paektu in the border of North Korea.
— Xavier de Bolós (@xbolos)

„ Тук всичко е много аполитично. Тук няма потребност от тези нелепости. Всички се опитваме да вършим едно и също нещо. Да работим като екип, да разпъваме палатки, да ядем дружно и да вървим дружно. Опитът ми демонстрира, че това е добър метод тези хора да видят същинските поданици на страната ”, прибавя Шепърд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР