Чуждестранните студенти от държави, признати от Роспотребнадзор за епидемиологично безопасни,

...
Чуждестранните студенти от държави, признати от Роспотребнадзор за епидемиологично безопасни,
Коментари Харесай

Русия позволи на студенти от 25 страни да се върнат да учат в страната

Чуждестранните студенти от страни, приети от Роспотребнадзор за епидемиологично безвредни, ще могат да се върнат в Русия, с цел да учат, заяви Министерството на образованието и науката на страната.

„ Със заповед на държавното управление на Руската федерация от 16 март 2021 година № 639-r на задгранични студенти, аспиранти, студенти от подготвителни факултети се позволява да се завърнат в Русия, с цел да продължат образованието си “, се споделя в известието.

Сред посочените страни не е България, само че се позволява завръщането на студенти от прилежащите ни Сърбия, Гърция и Турция. Студенти ще бъдат одобрявани от Абхазия, Азербайджан, Армения, Беларус, Виетнам, Гърция, Египет, Индия, Казахстан, Катар, Киргизстан, Куба, Малдиви, Обединени арабски емирства, Сейшелски острови, Сърбия, Сингапур, Танзания, Турция, Финландия, Швейцария, Етиопия, Южна Корея, Южна Осетия, Япония.

Преди да влязат в Русия, тези студенти би трябвало да уведомят за завръщането си в университета най-малко 10 дни авансово. Студентите би трябвало да вземат проби за ковид три дни преди идването и в границите на три дни по-късно. Докато не се получат резултатите, учениците ще бъдат в самоизолация и ще учат отдалечено.

През февруари Роспотребнадзор разгласи изискванията за приемане на задгранични студенти да учат в съветски университети.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР