Чуждестранните посетители и турските граждани, пребиваващи в чужбина и пристигнали

...
Чуждестранните посетители и турските граждани, пребиваващи в чужбина и пристигнали
Коментари Харесай

Приходите от туризъм в Турция са скочили с близо 10% и са над 12,6 милиарда долара

Чуждестранните гости и турските жители, пребиваващи в чужбина и пристигнали в Турция на отмора през първата половина на настоящата година, са похарчили към 1,55 милиарда $ за облекла и обувки по време на престоя си, демонстрират формалните статистически данни.

Приходите от туризъм в Турция са скочили с близо 10% през интервала януари-юни, достигайки над 12,6 милиарда $, съгласно Турския статистически институт (TurkStat), заяви „ Дейли Сабах ".Средният разход на гости през интервала януари-юни възлиза на 649 $ на екскурзиант. Туристите, почиващи в Турция през този интервал, са изразходвали 9,66 милиарда $ за персонални разноски и 2,94 милиарда $ за пакетни почивки, демонстрират данните. Разходите за превоз в Турция и интернационалните транспорти съставляват към една четвърт от персоналните разноски на туристите и са в размер на 2,5 милиарда $, последвани от разноски за храна и питиета с 2,4 милиарда $.

Разходите за превоз не са се трансформирали в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, до момента в който разноските за храна и питиета са намалели с 3,6%.

Разходите за настаняване и опазване на здравето са надлежно към 1,44 милиарда и 537 милиона $. Туристите са похарчили 152 милиона $ за спорт, обучение и просвета и над 51 милиона $ за туристически услуги.

Дрехите и обувките имат 12% дял, възлизайки на близо 1,55 милиарда $. Посетителите също са похарчили 545 милиона $ за сувенири и 52 милиона $ за килими

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР