Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в състезанието

...
Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в състезанието
Коментари Харесай

Индиец спечели състезанието по български език за чуждестранни студенти в Плевен

Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в надпреварата "Аз приказвам български език ". Традиционно в навечерието на 24 май искащите чужденци ревизират до каква степен са овладели българския език. В първия кръг участниците са се показали в разговор "Лекар-пациент ", а във втория са посочили познания по българска граматика и здравна лексика.

За отличник е разгласен Баргав Вора от Индия. Той ще бъде награден от ректора, проф. доктор Славчо Томов, на съвещание на Академичния съвет във връзка на 24 май.

Състезанието се организира в два кръга: първият е във формат показване на участниците и разговор «Лекар-пациент», а вторият – българска граматика и здравна лексика.

Тази година в надпреварата взеха присъединяване задгранични студенти по Медицина в 4 курс с отличен триумф по български език: Джелилат Карийм, Намрата Томас, Баргав Вора, Лайла Калан, Шерин Съни, Свикрити Шарма и Найна Джонсън. Всички те демонстрираха забележителни знания по български език пред журито от преподаватели в състав: ръководител - ст. прочие Адорея Бенева и членове – ст. прочие Красимира Къндева и прочие Стелиян Пенков. За отличното си показване всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР