Чуждестранни правителствени хакери са атакували системите на компании, които провеждат

...
Чуждестранни правителствени хакери са атакували системите на компании, които провеждат
Коментари Харесай

ФБР засякло хакерски атаки на проучвания за ваксини и лечение на COVID-19

Чуждестранни държавни хакери са атакували системите на компании, които организират изследвания за лекуване на Covid-19, заяви старши специалист по киберсигурност във ФБР Тоня Угорец, по време на онлайн полемика, организирана от Aspen Institute и бюрото

Звеното по киберсигурност към ФБР е засякло хакерски офанзиви, подкрепени от държавни управления и конкретно насочени към серия здравни институти и организации, занимаващи се с проучвания в областта на опазването на здравето, предава Ройтерс.

„ Със сигуност следим разследваща активност и опити за похищения над част от тези институции, изключително на тези, които обществено оповестиха, че работят по проучвания, свързани с Covid-19 ”, разяснява тя.

Угорец е съгласна, че има смисъл организациите, които работят по обещаващи благоприятни условия за лекуване или евентуална ваксина, да афишират обществено своята работа. Но, въпреки всичко би трябвало да се има поради, че следствието от тази гласност е, че други страни се насочват към тях и се интересуват от извличането на детайлности за активността им, а даже и към кражба на информация, отбелязва тя.

Угорец показва, че държавно подкрепените хакери постоянно нападат биофармацевтичната промишленост, само че „ това несъмнено е очебийно в границите на тази рецесия “. От ФБР отхвърлят коментар на този стадий кои страни могат да стоят зад офанзивите и кои организации са станали техни цели.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР