Чуждестранни полицаи патрулират по улиците на к.к. Слънчев бряг. Освен

...
Чуждестранни полицаи патрулират по улиците на к.к. Слънчев бряг. Освен
Коментари Харесай

Полицаи от Чехия патрулират по улиците на Слънчев бряг

Чуждестранни служители на реда патрулират по улиците на к.к. Слънчев бряг. Освен от Румъния за първи път тази година в курорта участват и техни сътрудници от Чехия. Командированите чиновници на реда от други страни ще останат у нас до края на месец август, оповестява Нова телевизия.

Всяка заран служителите на реда от Чехия, Полша и Румъния вземат участие в оперативка дружно с българските си сътрудници. Необходимостта от спомагателни екипи служители на реда на север от Бургас станала ясна още през предишното лято. Затова първите командировани в к.к. " Слънчев бряг " към този момент са на пост.

" През предходната година имаше повишен брой на чешки туристи и проблеми с техни проблеми, което наложи да желаяме помощ от тяхното министерство на вътрешните работи ", съобщи Живко Даскалов, шеф на районното полицейско ръководство в Несебър.

" Опитваме се да оказваме помощ, когато хората си губят документите или стават обект на обири в рейс. Има случаи, които не могат да бъдат позволени от българските сътрудници, поради това, че не знаят езика. Тогава работим и като преводачи ", сподели Дмитрий Белотский, служител на реда от Чехия.

Част от командированите служители на реда за пръв път са в България. Румънският екип е с опит у нас, а някои от тях даже приказват български. Освен по-лесно снемане на показания на потърпевшите, работата на задграничните служители на реда по Черноморието има и различен резултат.

" Когато видят представител на тяхната родна полиция, това им дава успокоение и по-голямо доверие, както към нас, по този начин и към тях. Така доста бързо се вземат решение въпросите им ", добави Живко Даскалов, шеф на районното полицейско ръководство в Несебър.

Към момента полицията в Несебър има потребност от подкрепление от свои сътрудници от Англия и Русия, защото това са двете страни, от които у нас има най-вече туристи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР