Чуждестранни изследователи са намерили начин да “усукват” фотоните, които представляват

...
Чуждестранни изследователи са намерили начин да “усукват” фотоните, които представляват
Коментари Харесай

Учените разработиха нова иновативна безжична технология

Чуждестранни откриватели са намерили метод да “усукват” фотоните, които съставляват обособените частици на светлината, с цел да ги предават посредством специфичен тип холограма, сходна на това, което се употребява през днешния ден в банковите карти. Благодарение на това, фотоните могат да предават повече информация и да заобиколят разстройствата, което от своя страна въздейства позитивно върху скоростта на безжичния интернет.

Учените считат, че сноповете светлина, които се предават по въздуха, в миналото ще се трансфорат в подмяна на оптичните технологии и “усукването” на фотоните разрешава да се понижи резултатът от турбуленцията и другите други радио-сигнали.

Изследователите сполучливо са тествали преноса на данни по въздуха на разстояние 1,6 километра, в един от градовете на Германия. Тестовете са осъществени в градска среда , където при условия на високи здания се следят съществени разстройства и турбуленция. В последна сметка, учените са съумели да схванат, че с помощта на тяхното изобретение са създали нова стъпка във високоскоростната оптика , която ще бъде по-достъпна и по-евтина, а и ще се трансформира в сурогат на кабелната оптична връзка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР