Чуждестранни граждани, основно от съседни страни, пътуват до Сърбия, за

...
Чуждестранни граждани, основно от съседни страни, пътуват до Сърбия, за
Коментари Харесай

Чуждестранни граждани от региона се ваксинират в Сърбия

Чуждестранни жители, главно от прилежащи страни, пътуват до Сърбия, с цел да се имунизират. Причина за огромния интерес е информация, че в страната се вършат безвъзмездни имунизации на чужденци, както и че там има спомагателни дози от препарата на " Астра Зенека ".

Босненецът Арман Галичич прекосява 600 километра от Сараево до Белград, с цел да получи доза от имунизацията на АстраЗенека. Казва, че новината за опцията чужденци да се ваксинират в Сърбия се популяризирала тъкмо както ковид.

" Приятел ми прати известие, че негов добър другар пристигнал тук и се ваксинирал. И това незабавно се разчу ", споделя Арман Галичич, гражданин на Сараево.

Повечето от пристигналите за имунизация в изложбен център в Белград са от прилежащи страни - Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Северна Македония. Но има и такива като този немски жител, който безрезултатно опитал да се имунизира в родината си и в Швейцария, преди да открие Сърбия като вид.

" Не разбирам имунизационната тактика, само че в този момент това е добре за мен ", сподели Даниел Биндернагел, немски жител.

В Сърбия, чието население е към 7 милиона души, са сложени над 2 милиона дози от ваксини против коронавирус. Така тя е на второ място след Англия по дял вакинации по отношение на популацията.

В страната се употребяват препаратите на Пфайзер и АстраЗенека, само че са поръчани милиони дози и от имунизациите на Китай и Русия. Въпреки ускорената имунизация обаче броя на инфектираните и умрелите в Сърбия остава висок.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР