Чуждестранни експерти се заемат с разследването на екологичния геноцид (екоцид),

...
Чуждестранни експерти се заемат с разследването на екологичния геноцид (екоцид),
Коментари Харесай

Над 50 хил. мъртви делфина в Черно море, вероятната причина е войната

Чуждестранни специалисти се заемат с следствието на екологичния геноцид (екоцид), осъществен от съветските окупатори. По време на пълномащабна война против Украйна са убити над 50 000 водни бозайници.

Това заяви УНИАН.

Учените от черноморските страни записват най-масовата гибел на морски бозайници през последните 10 години. По предварителни данни от началото на войната в Украйна са убити над 50 000 китоподобни. Смъртта им се дължи на съветски бомбардировки и ракетни офанзиви.

Учените в националния парк " Тузловски лимани " записват всеобщата гибел на делфини още от първите дни на пълномащабната инвазия на Руската федерация. След всеки ракетен удар или бомбардировка вълните носят мъртви бозайници към брега. Също е ситуацията и в Румъния и България.

" Преди войната наблюдавахме най-вече три мъртви делфина на 44 километра през годината, само че в този момент, при започване на войната и до края на юли, открихме 44 делфина на 6 километра ", споделя шефът на националния парк.

Природозащитници показват, че делфините може да умират всеобщо от инфекции или от военни дейности. Втората версия се счита за най-вероятна.

" От разнообразни източници знаехме, че в северозападната част на Черно море има доста подводници и надводни кораби, в това число " Москва ", която всички знаете къде отиде. Така че всички тези надводни и подводни кораби основават доста мощни звукови сигнали, които поразяват делфините ", споделят учените.

Посочва се, че броят на мъртвите делфини е намалял леко след освобождението на Змийския остров. От мъртвите животни са взети проби за разбор, които са изпратени в Италия и Германия.

Освен това прокуратурата в Одеса стартира лично следствие.

" На територията на Одеска област открихме 95 обстоятелството на мъртви делфини на брега, само че разбираме, че те са доста повече. Наказателното произвеждане се проверява по подобен член от Наказателен кодекс, който се назовава " Екоцид ". Това още веднъж е закононарушение против сигурността на човечеството ", съобщи прокурорът на Одеска област Сергей Костенко.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР