Чуждестранни бойци, които бягат от Близкия изток след поражението на

...
Чуждестранни бойци, които бягат от Близкия изток след поражението на
Коментари Харесай

Бойци на ИДИЛ може да минат през България

Чуждестранни бойци, които бягат от Близкия изток след провалянето на терористичната формация " Ислямска страна " (ИДИЛ), може да се скрият измежду бежанци и претенденти за леговище по Балканския миграционен път. Това съобщи началникът на италианската национална полиция Франко Габриели на интернационална среща в Рим с присъединяване на ръководителите на полицейските сили на балканските и други страни от Югоизточна Европа, заяви организация Синхуа.

В шестото издание на годишната конференция Римски конгрес през вчерашния ден участваха делегации от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Република Северна Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Унгария, както и генералният секретар на Интерпол Юрген Щок, изпълнителният шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита Фабрис Леджери, заместник-изпълнителният шеф на Европол Вил ван Вемерт и Снежана Малеева, генералният шеф на Центъра по правоприлагане в Източна Европа.

" Въпреки че има забележителен спад на миграционните потоци по средиземноморския маршрут, следим обновяване (на миграцията) по балканския маршрут ", съобщи началникът на италианската полиция, представен от националната осведомителна организация АНСА. Той предизвести, че " този феномен, по отношение на провалянето на " Ислямска страна ", е причина за безпокойствие за сигурността на Италия и Европа, тъй като един приток на задгранични бойци е вероятен, а в някои случаи - и евентуален ".

Под задгранични бойци се имат поради жителите на европейски страни, включили се към екстремистката формация в Сирия и Ирак, отбелязва Синхуа.

Виторио Рици, заместник-началник на италианската национална полиция, сподели на срещата, че съдействието и обменът на информация с балканските страни са от значително значение за битката с тероризма и разбиването на мафиотските организации, които развиват трансгранична активност.

На форума Италия предложи построяването на Балканите на мрежа за по-ефективен продан на информация сред правоприлагащите органи, както и основаването на смесени сили за битка с трафика на мигранти, тероризма и проведената престъпност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР