Чуждестранен гражданин е загинал при въздушно десантна операция по време

...
Чуждестранен гражданин е загинал при въздушно десантна операция по време
Коментари Харесай

Чужденец загина след десант при учение в Чешнегирово

Чуждестранен жител е умрял при въздушно десантна интервенция по време на обучение по линия на НАТО " Swift Response 19 " край Чешнигирово, потвърдиха за Dir.bg от Министерство на защитата. От министерството не прецизираха каква е неговата народност, като споделиха, че починалият не е българин. По непотвърдена информация стана ясно, че починалият е канадец.

От министерството прецизираха още, че околните на починалия са известени и се води досъдебно произвеждане, казусът се проверява от военната полиция.

Канадецът е скочил от един от военните самолети, участващи в учението, само че заради механически аргументи парашутът му не се е отворил. Пострадали са и трима американци при скока, защото са били близо един до различен. Те са с фрактури на крайниците и са настанени в УМБАЛ " Свети Георги ".

В интервала от 18 юни 2019 г, до 21 юни 2019 година ще се организират военни маневри на територията на летището.

Според сюжета в ролята на противостоящи сили, които ще обезпечават защитата на летището, са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. База Безмер ще обезпечи непосредствена авиационна поддръжка и подаване на средствата за противовъздушна защита на земята. Полетите се управляват от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично обезпечаване на интервенцията ще е от американска страна.

Учението стартира на 13 юни под командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа. То се организира на териториите на България, Хърватия и Румъния до 25 юни тази година като включва почти 5600 участници от осем съюзнически страни. Около 1495 от тях са парашутисти.

" Swift Response 19 " ще показва стратегическо потребление на въздушно-преносими сили с висока степен на подготвеност, наричани Global Response Force.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР