Чужденците в родния баскетбол по всяка вероятност ще бъдат намалени

...
Чужденците в родния баскетбол по всяка вероятност ще бъдат намалени
Коментари Харесай

Намаляват чужденците в НБЛ

Чужденците в родния баскетбол по всяка възможност ще бъдат понижени от новия сезон. Ръководството на федерацията и Лигата ще се събере през идната седмица, с цел да разиска бъдещето на НБЛ и това по какъв начин тимовете да действат за идващата акция.

Индикациите са, че чужденците ще бъдат понижени и от петима ще станат най-много по трима в клуб. В момента правилникът е подобен, че всеки един тим може да картотекира петима иностранци, като четирима от тях могат да са по едно и също време на паркета. Първоначалната концепция бе те да се свият до трима на терена, само че предвид на пандемията обстановката ще се промени.

Предвид обстановката и неяснотата по отношение на привличането на чужденци, затворените граници, карантинните интервали, както и заплахата от втори пик на болестта през лятото задачата на Лигата ще бъде стягане на коланите. Това ще значи трима чужденци на клуб, от които двама да са на паркета. Развой, който ще разреши на повече и по-млади родни баскетболисти да заиграят в елита при мъжете.

Освен това от федерацията се чака да вземат и друго значимо решение, обвързвано този път с шампионата при дамите. То бе замразено, като нямаше изясненост дали ще се довърши през лятото, или ще бъде анулирано. Индикациите са, че дамите ще завършат акцията по образеца на мъжете – без първенец. Това е по този начин, защото не се вижда интервал, в който държавното състезание да може да бъде приключено, преди да стартира идващото през октомври. Монтана и Берое пък са извънредно равностойни и няма да има съображение, на което да се дефинира краен победител.

" Тема Спорт " Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР