Чужденците не могат да купуват жилища в Нова Зеландия след

...
Чужденците не могат да купуват жилища в Нова Зеландия след
Коментари Харесай

Нова Зеландия забрани продажбата на жилища на чужденци

Чужденците не могат да купуват жилища в Нова Зеландия след приемането на проектозакон на последно четене, който има за ц ел да помогне за разрешаване на зародилата в страната рецесия с жилищата , осведоми ДПА.

Мярката беше прокарана на трето и последно четене в Народното събрание.

" Това държавно управление има вяра, че новозеландците не би трябвало да бъдат надцаквани от по-богати задгранични купувачи ", сподели финансовият министър Дейвид Паркър.

През последните години Нова Зеландия записва рекордни равнища на имиграция, което е съществена тематика на изборите . Напливът от мигранти и непознати вложители се показва като съществена причина за надутите цени на пазара на недвижими парцели . Цените на жилищата скочиха с 50% през последното десетилетие, до момента в който в това време е регистрирано най-ниското равнище на притежатели на недвижимо имущество за последните 65 година

Лейбъристката партия на премиера Джасинда Ардърн даде обещание в предизборната акция да забрани продажбата на парцели на чужденци , както и да построи 100 000 жилища в границите на 10 година

Според новия режим вложителите ще могат да влагат единствено в нови жилища.

Статистика от юни демонстрира, че към 3% от продажбите на жилища през първото тримесечие на 2018 година са свързани с чужденци. Но цифрата е надалеч по-висока в центъра на Окланд, където 20% от жилищата са продадени на непознати купувачи . Куинстаун на Южния остров е известен с богатите американци, които преглеждат тихоокеанската страна като " леговище " при положение на злополука.

Гражданите на Австралия и Сингапур ще бъдат третирани като жителите на Нова Зеландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР