Чужденците напускат Великобритания с най-бързия темп от Втората световна война

...
Чужденците напускат Великобритания с най-бързия темп от Втората световна война
Коментари Харесай

Заради мерките: Великобритания преминава през най-големия отлив на чужденци от Втората световна война

Чужденците напущат Англия с най-бързия ритъм от Втората международна война насам, съобщи Bloomberg. Само Лондон е изгубил към 700 хиляди души през последната година, демонстрират последните проучвания. Това нанася сериозен удар върху хазната, рентиерите и възможностите за възобновяване на стопанската система от най-лошия спад през последните три века.

" Рискът е хората да не се върнат, тъй че имаме дефицит на умения и работна ръка и губим трайно част от производството, растежа и данъчните приходи ", споделя Джонатан Портес, професор по стопанска система в Лондонския Кингс Колидж, който пресмята, че над 1 млн. задгранични чиновници може към този момент да са напуснали страната. " Като се има поради по какъв начин миграцията е подтикнала икономическия напредък, изключително в Лондон, това може да е неприятна вест. "

Риши Сунак, финансовият министър на Англия, и Службата за бюджетна отговорност ще се сблъскат с някои от тези действителности тази година, когато сформират бюджета, който би трябвало да е подготвен на 3 март. За хазната по-малкото чужденци в последна сметка значи по-малко икономическа продукция и данъчни доходи за погашение на големите задължения, насъбрани от държавното управление през предходната година.
 Как управляващите във Англия самоубиха стопанската система ѝ
Как управляващите във Англия самоубиха стопанската система ѝ

И за какво ще продължат да го вършат в бъдеще

Този поврат в миграционните потоци също може да промени напълно имиграционната политика на управляващите, след десетилетие на държавни ограничения за ограничение на броя на имигрантите. Освен това в по-дългосрочен проект това може да изостри демографския проблем, пред който е изправена освен Англия, само че и доста от водещите стопански системи като Германия и Япония.

Теоретичен сюжет, при който миграцията стопира, вместо да се усилва с към 100 хиляди души годишно, може да коства на Англия към 1% от продукцията след пет години. Това би повишило бюджетния недостиг с 0,7% от брутния вътрешен артикул, въз основа на правилото, употребявано от OBR, английското фискално наблюдаване.

Но и цели други браншове с изключение на производството също ще бъдат наранени. Наемите в Лондон са паднали с 8,3% предходната година, съгласно уеб страницата за парцели Zoopla. Докато неговият шеф по проучвания Грейн Гилмор не може да свърже тази наклонност с миграцията, към три четвърти от скорошните идващи от чужбина живеят в квартири чартърен.

Същевременно е невероятно да се каже тъкмо какъв брой хора са останали. Това е по този начин, тъй като пандемията докара до лимитирано събиране на данни от страната. Статистиците разчитат значително на Наблюдението на работната мощ, което допуска, че популацията, родено в чужбина, е намаляло с съвсем 900 хиляди души, до 8,3 милиона през годината през третото тримесечие.

Някои споделят, че същинската картина може да е надалеч по-лоша. В блог обява от предишния месец на финансирания от държавното управление Икономически статистически център за върхови достижения, Портес и съавторът му Майкъл О " Конър означиха спад на към 1,3 милиона души. Само Лондон, пресмятат те, може да е изгубил към 8% от популацията си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР