Чужд гражданин е бил убит във варненски хотел, а част

...
Чужд гражданин е бил убит във варненски хотел, а част
Коментари Харесай

Убиха и ограбиха чужденец във варненски хотел

Чужд жител е бил погубен във варненски хотел, а част от движимостите му са били откраднати, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морския град.

На 8 август по обяд бил получен сигнал за открит умрял посетител в стая на хотел във Варна, непознат жител. При осъществения първичен оглед не били открити следи от принуждение, само че специалистите забелязали, че от стаята на жертвата очевидно липсвали движимости.

След осъществената аутопсия обаче била разкрита повода за гибелта - остро настъпила интоксикация (свръхдоза упойващи вещества).

В резултат на стартиралите незабавни оперативни дейности, единствено в границите на денонощие, криминалистите на варненската полиция влезнали в дирите на причинителите на закононарушението. Извършени са арести на 22-годишна жена и на двама мъже - на 43 и 34 година И тримата са от Русе.

При задържането им, в тях са открити и наркотични субстанции. В рамките на процесуално-следствените дейности са открити движимостите на жертвата.

По случая е формирано досъдебното произвеждане за осъществен обир, съпроводен с ликвидиране, като жертвата е била сложена в безпомощно положение и действието е осъществено от трима души, сговорили се авансово да правят грабежи.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Проверява се съпричастността на тримата и към други сходни закононарушения на територията на страната.

Предстои привличането на арестуваните като обвинени и за други закононарушения.

Убитият чужденец е 35-годишен австриец, който следвал в Медицинския университет във Варна. Смъртта му е била породена от предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции в композиция с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта, заяви " 24 часа ".

От движимостите на умрелия липсвали документите му, преносим компютър, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския жител са открити в заложна къща във Варна, където са оставени от арестуваните мъже.

Пет дни преди грабежа, съпроводен с ликвидиране, русенците са били открити да държат наркотични субстанции и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в различен варненски хотел.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР