Чухте политическите ни спорове и аргументи за вота на недоверие,

...
Чухте политическите ни спорове и аргументи за вота на недоверие,
Коментари Харесай

Нинова: Чуйте как се живее две седмици без вода и един ден с вода

Чухте политическите ни разногласия и причини за вота на съмнение, само че бих желала да ви показва част от хората, които бяха пристигнали. Това са поданици на Севлиево. Едно е политическият спор от залата на Народното събрание, а напълно друго е да чуете човешката история за това по какъв начин се живее 2 седмица без вода и един ден с вода по-късно. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание.

Димитър Тонев, гражданин на севлиевско село съобщи, че всяка година, по няколко месеца, когато настъпи засушаването, 7-8 села в общината остават без вода за по две седмици. Той изясни, че по-късно я пускат за няколко часа, а огромна част от селата даже не могат да употребяват тази вода и по-късно –отново две седмица хората остават без вода. Миналата година бяха отпуснати 8 милиона лв. за решение на този проблем, които по наша преценка бяха употребявани нецелесъобразно в ремонт на довеждащ тръбопровод към пречиствателната станция, сподели още той. По думите му загубите по трасето до потребителите варират в границите на 90 %. Мисля, че беше безразсъдно, погрешно и незаконно безконтролно да се ремонтира довеждащ тръбопровод при такива загуби по водопреносната мрежа. Не желая реваншизъм, желая да се реши казусът, съобщи още Тонев. Той показа, че от отговор до жителите на селата от кмета на общината излиза наяве, че през предходната година, напролет, е трябвало да стартира ремонт на най-проблемния сектор, в случай че дойдат средства.

Тези средства продължаваме да ги чакаме. Притеснително е, че при отминалото разискване на Бюджета на общината за 2020 година, същият този план е в режим утвърждение. Не е ясно за мен по кое време ще дойдат средствата, сподели Тонев, цототан от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В нашите села живеем дребна част от население на общината, по неофициални данни, към 7 %. Това значи ли, че би трябвало да бъдем без вода? Срам ме е от това, че би трябвало да си нося прането на другари в града. Имам дете на 2 години. Това мое наличие не значи политическо обвързване. Благодаря на госпожа Нинова, че ми даде опция да кажа тези неща, заключи той.

Николина Цолова, общински консултант от Ботевград, показа, че градът е изправен пред режим на водата. Тя прикани виновните институции да провиснал средства по плана за замяна на централния водопреносен пръстен. От 20 януари е прекъснато водоподаването в община Ботевград за всички промишлени клиенти и автомивки. Получавам въпроси от притежатели – каква политика ще предприеме общината и страната в тази посока, акцентира още Цолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР