Чухте ли може би най-популярните думи в защита на Цветан

...
Чухте ли може би най-популярните думи в защита на Цветан
Коментари Харесай

Апартаментгейт: А колко са данъците?

Чухте ли може би най-популярните думи в отбрана на Цветан Цветанов по " Апартаментгейт "? Ако не сте, тези са: " Ама те всички по този начин вършат ". И в случай че не сте разбрали какво вършат, става въпрос за покупко-продажба на парцели по данъчна оценка, а не на пазарна цена .
След като тезата за данъчната оценка упорито се подсказва от разнообразни канали на телевизионния ефир, когато гостуват по този начин известните и " безконечни " анализатори по дадена злободневна тематика (в случаите, когато основните настоящи лица избират да не си подават носа), то дано зададем и последващите въпроси в тази връзка – тъй като нещо липсват от публичното пространство. И по този начин:
1. Престъпление ли е да се заявява имотна покупко-продажба по данъчна оценка?
2. От позиция на закона, единствено за укриване на налози ли приказваме, или и за още нещо?
3. Как са изповядани покупко-продажбите по " Апартаментгейт " - на данъчна оценка или на пазарна цена?
4. Когато купува парцели, с цел да строи, компания " Артекс " по какъв начин го прави – на пазарна цена или на данъчна оценка?
5. При покупко-продажби с обезпечаване на жилища на друго място, с цел да продадат дадени притежатели парцел на несъмнено, по-апетитно място, имало ли е случаи да се бави заплащане на налози върху новопридобития от " Артекс " парцел?
6. От позиция на хазната – държавната и общинската – дали някой е изчислявал какви вреди настъпват при обявление на имотна покупко-продажба на данъчна оценка и почти за каква вреда приказваме, в случай че гледаме пазарни цени от 2000-3000 евро на квадрат?
По тези въпроси способените органи би трябвало да работят с цялостна пара, откакто абсурдът с жилищата гръмна без тяхно присъединяване, без някой мастит прокурор да застане пред медиите и да изяснява по какъв начин в едикоя си имотна скица се краде необмислено, което пречи на страната и общините да си попълнят бюджета, да имат пари за съответно осъществяване на обществените си отговорности, изобщо – да си правят работата съответно що се отнася до финансови параметри. Само че дали работят – на този въпрос отговорът наподобява най-категоричен от всички заложени в текста дотук.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР