Чухме от трибуната на Народното събрание преди малко отрицателен вот

...
Чухме от трибуната на Народното събрание преди малко отрицателен вот
Коментари Харесай

Менда Стоянова отново успокои, че данъкът върху старите коли няма да надхвърли 20-30%

Чухме от трибуната на Народното събрание доскоро негативен избор от един депутат от Българска социалистическа партия, който сподели, че по този начин ще съсипем бедните хора, които имат тези остарели коли. Ръстът на налога на старите коли ще бъде не повече от 20-30%. Като цяло стъпката е много умерена. Сумата няма да е огромна и няма да утежни хората.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ и ръководител на Бюджетна комисия Менда Стоянова откакто на първо четене бе признат Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщи кореспондент на Novini.bg. „ Досегашният веществен съставен елемент, който се базираше на база на мощността на автомобила и годината на неговото произвеждане се добавя с един екологичен съставен елемент. В резултат на коефициента на екологичния съставен елемент по-старите коли с евросертификати под 3, ще имат утежнение в налога за сметка на по-новите, които имат документи 5 и 6. Като общество е извънредно време да решим дали желаеме да продължаваме да се трови с този въздух, който дишаме ние и нашите деца, дали да даваме пари за здраве повече и повече вследствие на това и дали ще продължим да се трансформираме в пазар за старите коли в Европа “, разгласи Стоянова.

Тя разяснява и тематиката за главните жилища. „ Облекчение от 50 % от налога се употребява за главно жилище. Сами разбирате, че всеки, който е заявил повече от едно главно жилище, просто е заобикалял закона. Сега с този текст уточняваме закона и даваме опция на общините да си потърсят парите от тези, които до момента са се опитвали да бягат от Закона. Ще има продан на информация. С приемането на измененията, неприятната процедура на заобикалянето на закона, ще бъде прекъсната ", безапелационна беше Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР