Чух обвинения на някаква целенасоченост. Не виждам каква целенасоченост биха

...
Чух обвинения на някаква целенасоченост. Не виждам каква целенасоченост биха
Коментари Харесай

Гешев за казуса "Nexo": Събираме информация, която ще пратим на колегите си в САЩ

" Чух обвинявания на някаква целеустременост. Не виждам каква целеустременост биха могли да имат американските прокурори и сътрудниците от другите партньорски страни ".

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание основният прокурор Иван Гешев по отношение на следствието по проблема с криптоплатформата " Nexo ". По думите му, то е формирано септември и са планувани дейности за декември.

Гешев сподели още, че държавното обвиняване събира информация, която ще изпрати на сътрудниците си в Съединени американски щати. Той е на чуване в правната комисия за активността на прокуратурата и по дискутирани законодателни промени.

Главният прокурор съобщи, че е сигурен по това, че българската и американската прокуратури ще си спомагат по проблема, като добави, че ще комуникира непосредствено с сътрудниците му прокурори в Съединени американски щати. „ По реда на молбите за правна помощ съм сигурен, че ще ни бъде оказано бързо и умело подпомагане ", добави Гешев. По думите му всичко, което изискат американските управляващи, ще бъде предоставено и добави, че прокуратурата работи в добър синхрон с всички правоохранителни органи в целия свят, които имат интерес от този случай.

Гешев разяснява също гърмежите към оръжейни обекти и отравянето на Емилиян Гебрев, като уточни че разследвани по тези каузи са девет лица, съветски жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР