„Чух да се говорят лъжи от министър-председателя. Понеже аз две

...
„Чух да се говорят лъжи от министър-председателя. Понеже аз две
Коментари Харесай

Петков казал на Караджов: Не искаме „онзи остреща” да се разплаща с фирмите, ако паднем

„ Чух да се приказват неистини от министър-председателя. Понеже аз две седмици чувам единствено неистини по мой адрес си нося директория с документи. По въпроса за възмутителните публични поръчки, по какъв начин си е приказвал с господин Трифонов за някакви проценти и по какъв начин, видите ли, той министър председателят желал 100% тежест за най-ниската цена и да няма никаква операция. Прекрасна концепция и аз ви предложих да го въведем със закон и да се вкара във всички организации. Ще излъжете ли пред народните представители, които са ни избрали? “. Това съобщи министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов във връзка изказвания на Кирил Петков за диалози за проценти със Слави Трифонов.

Караджов запита за какво тази прелестна концепция за най-ниска цена при публичните поръчки не е въведена във всички министерства, Агенция Митници, Национална агенция за приходите. Министърът оповести част от направената от него инспекция за пуснати публични поръчки от разнообразни ведомства и организации, които се ръководят от Политическа партия. Той акцентира, че при множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка.

Така да вземем за пример в Министерство на вътрешните работи за социална поръчка за съоръжение, оценката е 50 на 50. „ Значи моите чиновници да не могат да предложат 60 на 40 оценка, само че вашите от смяната да може. Малко е като Хитлер и Гьобелс, някой принизява хората “, съобщи Караджов.

„ В Министерство на околната среда и водите пък има поръчка за картиране на местообитания за 800 млн. лв. при съответствие на качеството 70 към 30 за цена. В просветителното министерство за надграждане на електронна система, програмен продукт от същата марка и го оценявате на 60%, а цената на 40 на 100.

Агенция Митници – има 5 поръчки, при което качество варира 60% при 40% за цена или други 70% на 30%. Национална агенция за приходите – има една невероятна поръчка за даване на услуги за 7 милиона лв. при съответствие 50% на 50%. Как авансово мерите качеството на ксерокопирни услуги, по какъв начин знаете компаниите по какъв начин авансово ще ксерокопират? А за пътищата не може да се реши? ", запита още Караджов.

Министърът в оставка от Има Такъв Народ съобщи, че двойният стандарт е този, който е поставил кол в колелото на обединението.

„ Във вашия кабинет говорихме по тези въпроси и ми казахте: Виж искаш ли да ти кажа за какво ние желаеме да има инспекции от Народно събрание за заплащанията по тези планове. Не е, тъй като не ти имаме вяра, ние не имаме вяра че ти ще откраднеш пари, само че не желая, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите. Ето това е истината за вашия прославен надзор и битка с корупцията в Министерство на регионалното развитие. Ето това е истината за вашия спектакъл за тази комисия. Защо, тъй като ви е боязън от длъжностен кабинет ли? Мен не ме е боязън от никой инспектор, лист по лист да ревизира “, съобщи Караджов.

От своя страна Петков му отговори по този начин:

„ Знаете ли по какъв начин това държавно управление може да бъде най-стабилното в нашата история, с няколко доста бързи хода, плащаме 3.9 милиарда на господин Караджов с неговите 40% за оценка в скритите стаи на Министерство на регионалното развитие. Борисов звъни на телефона и ние му споделяме - добре няма да ви проверяваме, дясната страна млъква. А от ляво, от където е Движение за права и свободи, единственото, което не би трябвало да се приказва е Магнитски “, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Караджов пък напомни, че още до момента в който е бил длъжностен министър на финансите точно Асен Василев е желал да се разплати с 1.3 милиарда лв. към същите пътни строители, които назовава „ крадливи “, само че тогава без никаква инспекция и комисия

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР