Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че

...
Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Грешно решение е украинците да се настаняват в държавни бази

Чух, че и миньорите от „ Марица-изток “ са ги уведомили, че им анулират резервациите

„ Грешно решение е да се употребяват държавни бази за настаняване на бежанци от Украйна “, разяснява през днешния ден в Харманли Десислава Атанасова, народен представител от ГЕРБ-СДС и ръководител на парламентарната комисия за надзор над службите. Днес комисията организира изнесено съвещание и посетиха Центъра за бежанци в Харманли.

Атанасова добави, че са анулирани резервации на чиновници без предизвестие. Такава информация е получила и за базата на „ Мини Марица-изток “. Вчера там бяха настанени 86 дами и деца, бежанци от Украйна.

„ За мен е неверно решение, тъй като става известно, че с решение на Министерски съвет, макар Кодекса на труда, макар съглашения сред синдикати и работодатели и занемаряване на всички законови условия е взето решение в тези държавни бази да бъдат настанени бежанците от Украйна, като се прекъснати, съвсем без предизвестие, времето за отдих на хората, които са служащи, чиновници на ведомства на министерство. Чух, че и миньорите от „ Марица-изток “ са ги уведомили, че им анулират резервациите въобще “, разяснява Атанасова, представена от.

При визитата на Комисията за надзор над службите в Центъра за бежанци РПЦ – Харманли стана ясно, че там са настанени 748 мигранти.

В момента се понижава понижаване на натиска по южната ни граница, само че през април той е бил изключително засилен, а случаите са били с 20% повече, съобщи ръководителят на комисията Десислава Атанасова. За защита на границата е извикана и Конна полиция.

Според Атанасова по-притеснително е, че зачестяват случаите на хванати мигранти навътре в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР