Чудя се защо само актьорите не излизат на протест. Всички

...
Чудя се защо само актьорите не излизат на протест. Всички
Коментари Харесай

Елена Петрова: Защо актьорите не излезем на протест!? Звездата обмисляла да смени професията заради ковид мерките

„ Чудя се за какво единствено актьорите не излизат на митинг. Всички гилдии го вършат и чалга изпълнителите, и ресторантьорите. Само ние не “, споделя актрисата Елена Петрова.

Повод за думите й е възможното затваряне на културните центрове. Театри, кина, музеи и други би трябвало да хлопнат кепенците, в случай че страната ни влезе в тъмночервената зона. А с увеличението на случаите на COVID-19 това наподобява все по-близо. Откакто коронавирусът настъпи у нас през март предходната година, театрите бяха затворени на два пъти.

„ Аз не съм индивидът, който да провежда възможен митинг. Има си асоциация на артистите в България. Не знам какъв брой си прави работата, откакто не пази напълно нашите ползи. Тя би трябвало да даде звук на митинг, да го провежда. С наслаждение бих го подкрепила, в случай че има такава концепция. И с сътрудници съм обсъждала такава концепция. Те също са „ за ". Ала единствено в случай че има обединяване. Виждаме по какъв начин другите гилдии стачкуват и затварянето им се отсрочва. Не знам за какво и ние не действаме в тази тенденция, откакто непрекъснато сме заплашвани да си останем у дома и да не играем. Първо на 50%, по-късно на 30, а най-после ни чакат празни зали ", сподели още Петрова.

Звездата от „ Стъклен дом " се оплака, че откогато е настъпила пандемията, работата й понижава внезапно. „ Това е действителността за жалост. Все по-малко работа има за нас, актьорите ", споделя Петрова. На къдрокосата актриса й липсва публиката, както и събирането с сътрудници преди и след постановките, написа „ България Днес “.

„ Няма по какъв начин. Ние бяхме затворени доста време. Тежко ми беше, когато не играех. През времето, в което не работих, се чудих дали да сменя специалността. Дълго умувах, но към този момент оставам в актьорството ", сподели Елена, която сега играе в „ Нов спектакъл " - НДК.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР