Чудовищните урагани Харви, Ирма, Мария, Хосе и Лий, които минаха

...
Чудовищните урагани Харви, Ирма, Мария, Хосе и Лий, които минаха
Коментари Харесай

Ера на чудовищните урагани: Харви, Ирма, Мария, Хосе и Лий

Чудовищните урагани Харви , Ирма , Мария , Хосе и Лий , които минаха над Атлантическия океан, способстваха за това, което наподобява е най-активният интервал за огромни стихии в аналите, заяви Асошиейтед прес. Всъщност сезонът на ураганите не е завършил.

Анализът на събирани от 167 години данни за урагани сподели, че в историята няма различен 30-годишен интервал, обвързван с толкоз доста урагани, с толкоз доста дни, през които урагани бушуват над Атлантическия океан , и с толкоз огромна сила, генерирана от мощни стихии.

Учени предизвестяват, че е доста рано да се вършат изводи въз основа на данните, и не настояват, че тази интензивна интензивност удостоверява съществуването на наклонност.

Възможно е в далечното минало стихии да не са попаднали в аналите и предходни генерации да наподобяват по-малко разтревожени, в сравнение с са били.

Някои учени твърдят, че данните за ураганите са толкоз малко , че е невероятно сегашната им интензивност да се свърже с световното стопляне.

Учените обаче чакат климатичните промени да доведат до по-интензивни стихии , тъй като стоплянето на океанската вода е като гориво за ураганите. Те обявиха, че е значимо да се опознае по-добре сегашният интервал на интензивни стихии, с цел да се спасят човешки животи и да се предотвратят опустошения в бъдеще.

Климатоложката Ким Коб от Технологичния институт на Джорджия увери, че би било полуда политиците да подценен данните.

" Вероятно не разполагаме с толкоз данни, колкото бихме желали, само че те са задоволителни, с цел да се влага в разнообразна отбрана за крайбрежните общности “, сподели тя. „ Сблъскваме се с тройна опасност - повишаване на морското равнище, мощни ветрове и невиждани превалявания ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР