„Чудовищните урагани Харви и Ирма търси причините за неспиращото разрастване

...
„Чудовищните урагани Харви и Ирма търси причините за неспиращото разрастване
Коментари Харесай

Discovery Channel по следите на Харви и Ирма

„ Чудовищните урагани Харви и Ирма " търси аргументите за неспиращото разгръщане на бурите на 8-и октомври, в 21:00 ч.

Непосредствено след опустошителното прекосяване на два от най-мощните урагани, Discovery Channel насочва изчерпателен взор към аргументите, заради които тези големи стихии не престават да се трансформират във все по-големи и по-силни бедствия, заплашващи стотици хиляди животи и причиняващи вреди за милиарди долари. Водещи метеоролози, учени и инженери, които изследват ураганите, ще търсят отговори на всички въпроси към тези унищожителни стихии в „ Чудовищните урагани Харви и Ирма " на 8-и октомври, от 21:00 ч. по Discovery Channel.

„ Тези два урагана са не просто апел за събуждане за жителите на крайбрежните региони, само че също по този начин и към учените, които работят върху установяването на произхода и структурата на тези опустошителни метеорологични събития ", съобщи Каролин Перез, вицепрезидент „ Продукция " на Science Channel. „ Както Харви и Ирма потвърдиха, тези стихии могат да бъдат както непредвидими, по този начин и смъртоносни и колкото повече знаем за техния генезис и дълготрайност, толкоз по-подготвени ще бъдем за идващото пагубно събитие. "

В рамките на малко повече от две седмици два големи урагана се спуснаха през Атлантическия океан - замайващ удар какъвто историята не бе виждала до момента. Бавнодвижещият се вихър Харви от четвърта категория с ширина от 280 благи удари Тексас с ветрове със скорост от 130 благи в час и 50 инча дъжд единствено в региона на Хюстън. Когато най-сетне спря дъжда, Харви остави опустошителна диря, повреждайки или унищожавайки близо 185 000 домове и 1000 бизнеса, измествайки 32 000 поданици и оставяйки 300 000 без електричество. Въпреки че водите към момента не са се отдръпнали изцяло, Федералната организация за ръководство при изключителни обстановки (FEMA) пресметна, че разноските за разчистване след урагана Харви ще коства към 200 милиарда $, в това число и за близо половин милион души, които аплайват за федерална помощ при бедствия.

След това, на 27-и август, метеоролозите започнаха да наблюдават урагана Ирма край крайбрежията на Африка. Преминавайки през Атлантическия океан, той се разрасна и ускори. До 5-и септември Ирма се трансформира в звяр от пета категория, който бе необятен близо 425 благи с оптимални ветрове от 185 благи в час. Мощният вихър прекоси Карибите по пътя си към Флорида. Ако това не бе задоволително, ураганът Мария - още веднъж стихия от пета категория, понастоящем предизвиква вреди на Карибите.

„ Чудовищните урагани Харви и Ирма " се продуцира от ITN Productions за Science Channel. Изпълнителни продуценти за ITN Productions са Иън Ръсел и Майк Уелш, а водещ е Джулиан Томас. Изпълнителни продуценти за Science Channel са Майкъл Соренсън и Матю Кели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР