Чудовищна дупка, която се разширява сякаш от въздуха, поглъща на

...
Чудовищна дупка, която се разширява сякаш от въздуха, поглъща на
Коментари Харесай

Дупка мутант в Урал втора година яде къщи, животни и гора

Чудовищна дупка, която се уголемява като че ли от въздуха, гълтам на всеки час по един дом или автомобил. Всеки път, щом размерите и се трансформират, земята трепери все едно идва краят на света.Гледката в профил е все едно великански астероид е паднал преди минути. Всъщност става дума за дупка, появила се в изоставено миньорско населено място в региона на уралския град Перм, написа " Сибериан таймс ". Началото на дупката-пришълец е през 2014 година. Тогава размерите и са много скромни- 20 на 30 метра. През април тази година аномалията, намираща се в региона на Соликамския рудник е с габарити 58 на 87 метра. Пет месеца по-късно обаче нещата са много по-внушителни- 122 на 125 метра. Тя обаче продължава да се уголемява още и още. И гълтам намиращите се в региона къща и даже части от околната гора. Видимия даже от Космоса кратер е с хипотетична дълбочина 75 метра.







През април тази година специалистите, изследващи чудовищната дупка, обществено обявиха, че тя е "повече или по-малко постоянна ". И споделиха,че тя нямало да се уголемява повече. Да, но не. Снимки, правени от въздуха демонстрират, че тя си отчупва по парче от средата към нея безусловно на всеки кръговиден час.
Кратерът се намира до мината в Соликамския, край, която е благосъстоятелност на най-големия производител на поташ - "Уралкалий ". През ноември предходната година има сриване на маси в мината и близо 1300 индивида бяха сполучливо евакуирани. Преди това сходен случай стана през 1995 година. Тогава за повредата бе упрекнато заметресение. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР