Чудовището от Лох Нес е гигантска змиорка! До този извод

...
Чудовището от Лох Нес е гигантска змиорка! До този извод
Коментари Харесай

Чудовището от Лох Нес може да е гигантска змиорка

Чудовището от Лох Нес е гигантска змиорка! До този извод стига новозеландски академик след разбор на 250 ДНК проби, взети от дълбините на загадъчното шотландско езеро. Резултатите, оповестени през днешния ден, изключват хипотезата за влечуго от Юрския интервал.


Чудовището Неси, видяно за първи път през 6 ти век от Новата епоха, не е плезиозавър, заключават учените. Те изключват и версията за огромна риба сом, есетра или гренландска акула. Във водата на езерото е намерено доста количество ДНК на змиорки, които обичат студени води.

проф. Нийл Гемъл - университет на Отаго, Нова Зеландия: Змиорките са с дължина сред метър и 20 и метър и 80. Възможно е една или две да са достигнали голям размер - 50 % над естествения или даже повече.
Теорията е от 1933 година, само че до момента никой не е виждал или хващал гигантска змиорка в Лох Нес, отбелязва професорът. Екипът остава здравословно песимистичен към методите си.

проф. Нийл Гемъл- университет на Отаго, Нова Зеландия: Може да имаме пропуски - несъответствуващ годишен сезон, неверно място, неверно време. Лично на мен ми е обичана версията, че Неси е извънземно и няма ДНК.
Професорът е удовлетворен, че въпреки всичко са основали забележителна база данни за жителите на именитото езеро, което е огромна туристическа атракция на Шотландия. В пробите от водата, взети през юни предходната година са открити ДНК на човек, куче, овца и крава, както и на представители на локалната дива фауна - елени, язовци, лисици и доста типове птици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР