Чудовището от Флоренция. Така медиите наричат серийния убиец, държал в

...
Чудовището от Флоренция. Така медиите наричат серийния убиец, държал в
Коментари Харесай

Зловещата 51-годишна мистерия с бруталните убийства на Чудовището от Флоренция СНИМКИ

Чудовището от Флоренция. Така медиите назовават серийния палач, държал в боязън красивия италиански град и покрайнините му в продължение на 17 години - от 1968 до 1985 година.

16 души губят живота си за това време, а макар няколкото осъществени ареста и даже присъди, казусът се смята за студено досие.

Италианската полиция към този момент 41 години търси кой е безмилостният палач, направил най-ужасяващите серийни убийства в историята на Италия. Засега безрезултатно, прецизира dir.bg.

Първите жертви
Всичко стартира в топлата лятна вечер на 21 август 1968 година в гориста околност на дребното градче Синя в покрайнините на Флоренция.

31-годишната Барбара Лочи и любовникът й - 29-годишният Антонио Ло Бианко са се усамотили в паркираната кола на връщане от кино. И двамата са женени, само че не един за различен. На задната седалка на автомобила спи 6-годишният наследник на Барбара - Наталино.

Отдалите се на милувки любовници не чуват по какъв начин към колата се доближава човек. Секунди по-късно те са убити и умират на място .

В 2 часа през нощта входният звънец събудил притежателя на къща на към 2 километра от паркираната кола. Съненият мъж, който погледнал през прозореца, с изненада видял дребното босо момченце пред вратата на дома си.

"Моля ви, пуснете ме. Уморен съм, а баща е у дома и е болен. Трябва да ме заведете при него, тъй като мама и чичо са мъртви ", споделил Наталино.



По-късно момченцето ще опише пред проверяващите, че се е събудило от изстрели, а чужд мъж го е взел на ръце и го е занесъл до къщата, като през целия път му е пял известна песничка. Същият мъж натиснал звънеца, оставил детето пред входната врата и си тръгнал.

Пристигналите на място детективи откриват край белия автомобил "Алфа Ромео " осем гилзи от револвер "Берета " 22 диаметър. Но не и оръжието.

Оказва се, че 31-годишната Барбара е била държанка на още няколко мъже, в това число тримата братя Винчи - Джовани, Салваторе и Франческо - служащи от Сардиния, познати на полицията за дребни закононарушения.

Съпругът на убитата млада жена - Стефано Меле пък е доста по-възрастен от нея - по време на двойното ликвидиране той е на 49 години.

Меле е арестуван, а на идващия ден ненадейно признал, че е умъртвил брачната половинка си и любовника й благодарение на Салваторе Винчи.

Пред проверяващите Стефано декларирал: "Убих жена си и любовника й, тъй като ми писна да бъда унижаван непрестанно. Съпругата ми ме мамеше от години, само че взех решение да се разправя с нея едвам преди няколко месеца ".

По думите му, двамата със Салваторе наблюдавали Барбара и Антонио от киното до горичката, а когато се отдали на милувки, Винчи извадил револвер от една торба му го дал. Стефано се доближил до колата и почнал да стреля, до момента в който изпразнил пълнителя.

Синът му се събудил от изстрелите. Стефано се върнал в колата на Салваторе и му споделил, че ги е умъртвил. Двамата мъже потеглили към моста в град Синя, където хвърлили оръжието. После Стефано се прибрал у дома.

По-късно Меле отдръпнал показанията си против Салваторе Винчи и декларирал, че той самичък е направил двойното ликвидиране. Направеният тест с парафинови ръкавици пък посочил съществуване на барутни частици по ръцете му.

Малкият Наталино също разказал разнообразни версии пред криминалистите.

Първо момченцето споделило, че татко му е бил край колата по време на стрелбата дружно с други мъже, един от които се казвал "Салваторе ". По-късно обаче детето декларирало, че не е виждало татко си въобще.

Противоречиви били и показанията му за това по какъв начин се е озовало пред къщата. Първо Наталино споделил, че е носен на ръце от чужд мъж, а по-късно, че сам е минал дистанцията от съвсем 2 километра през гората.

Въпреки очевидните несъответствия във версиите за двойното ликвидиране, Стефано Меле е наказан на 14 години затвор . По-леката присъда е постановена, защото съдът приел, че мъжът страда от "временно лудост ".

През 1968 година закононарушението е счетено за ликвидиране от пристрастеност - излъганият брачен партньор пази достойнството си. Случаят е завършен. Но единствено за 6 години.

Чудовището се завръща
15 септември 1974 година Името на Стефано Меле от дълго време е забравено, когато в полицията е подаден сигнал за ново ужасяващо двойно ликвидиране.

Телата на 18-годишната Стефания Петини и 19-годишния Паскуале Джентилкоре са открити в покрайнините на градчето Борго Сан Лоренцо на към 20 километра североизточно от Флоренция. Свидетели разказали, че двойката се усамотявала на това място повече от година.

 Stefania Pettini and Pasquale Gentilcore

Паскуале бил открит убит на шофьорската седалка, а голото тяло на Стефания било върху тревата до автомобила с необятно разтворени ръце и крайници.

Криминалистите преброили над 90 прободни рани по момичето, нанесени след гибелта и не изключително дълбоки, само че също така тя била насилена с клон от маслиново дърво.

Парите на двойката били непокътнати - портфейлът на младежа бил открит в жабката, а чантичката на Стефания - в близката гора без никакви неналичия. Нямало ги единствено няколко дребни бижута, които момичето всекидневно носело.

Аутопсията посочила, че Паскуале е прострелян пет пъти, а Стефания - три пъти. Оръжието - "Берета " 22 диаметър, не било намерено.

Двойното ликвидиране останало неразрешено, а полицията въобще не го свързала със случая на Барбара и Антонио. Разследващите решили, че то е дело на полов фанатик.

Изминали нови 7 години. На 6 юни 1981 година "Чудовището от Флоренция " лишава живота на 21-годишната Кармела де Нучио и 30-годишния й ухажор Джовани Фаги .

Колата им била паркирана на черен път в региона на град Скандичи, единствено на 6 километра от Флоренция и наоколо до известния нощен клуб "Анастасия ".

 Carmela de Nuccio and Giovanni Faggi

И двамата са с прострелни и прободни рани. Джовани е открит полугол на шофьорската седалка, а Кармела - на към 7 метра от колата. Краката й били необятно разтворени, а фланелката и дънките й срязани.

Момичето нямало вагина - тя била изрязана и отнесена от ужасяващия палач. Аутопсиите посочили, че двамата са умряли от многочислени огнестрелни рани, до момента в който са седели в колата.

Балистичната експертиза посочила, че оръжието е същото - "Берета " 22 диаметър. Разследващите бързо създали връзка с убийството от 1974 година, като към този момент станало ясно, че си имат работа със сериен палач.

Скоро в ареста се озовал локалният воайор Енцо Спалети, който обсъждал убийствата на Кармела и Джовани със брачната половинка си преди полицията да оповести за тях. Той прекарал три месеца в следствения арест, само че бил освободен, тъй като "Чудовището " нанесло следващия си удар през октомври.

Жертвите са 24-годишната Сузана Камби и 26-годишният Стефано Балди. Около 22 часа на 22 октомври 1981 година те били в колата си, паркирана на селски път край град Каленцано - на 11 км северозападно от Флоренция.

Според локалните, двойката не била от "редовните " гости на региона. Телата били открити на идната заран.

 Susanna Cambi and Stefano Baldi

Този път и мъжът бил отвън автомобила единствено по тениска и слипове. Тялото на Сузана било от другата страна на колата, а вагината й била отстранена по същия метод като при Кармела Де Нучио.

Вещите на 24-годишната жена били разпръснати, само че нищо не липсвало.

За първи път обаче криминалистите попаднали на диря - в калта край труповете те намерили отпечатък от мъжка обувка - 44-и размер.

Патологът заключил, че и двете жертви са били простреляни, а Сузана е обезобразена след гибелта й. Балистичната експертиза удостоверила опасенията на проверяващите - двойката била убита с "Берета " 22 диаметър.

След като казусът бил необятно отразен от медиите, с полицията се свързали две двойки, които били в същия регион във съдбовната вечер.

Те разказали, че са видели червен автомобил "Алфа Ромео ", каран с висока скорост от мъж да се отдалечава от мястото на престъплението. Техните показания дали опция да бъде направен и първият фоторобот на килъра .


Повратна точка в следствието
На 19 юни 1982 година 19-годишната Антонела Мильорини и 22-годишният Паоло Майнарди паркирали колата си на дребна директна на основната улица в селце близо до Флоренция.

Девойката към този момент била чула за "Чудовището от Флоренция ", по тази причина и с приятеля й предпочели да не излизат отвън обитаемото място.

Паоло видял килъра сега, в който разкрил пукотевица. Антонела починала на място, само че приятелят й съумял да възпламени колата и да включи фаровете.

 Antonella Migliorini and Paolo Mainardi

За страдание колата била паркирана със задницата си към основната улица и задните гуми попаднали в канавката. Убиецът стрелял по фаровете и по-късно изпразнил пълнителя в двете си жертви . Не съумял да ги обезобрази, тъй като инцидентен водач спрял наоколо.

Минути по-късно екипите на полицията и Спешна помощ били на място, а лекарите открили, че 22-годишният Паоло към момента диша. Младежът бил откаран в болница, само че макар напъните на лекарите - умрял.

За първи път "Чудовището от Флоренция " оставяло жив човек след себе си.

Прокурорът Силвия каузи Моника, която разследвала двойните убийства, решила да излъже, с цел да принуди килъра да направи неточност. Тя оповестила пред медиите, че преди да почине Паоло е съумял да каже няколко думи.

Рискованият ход на прокурорката в действителност изнервил килъра.

След излизането на следобедния щемпел един от медиците на незабавна помощ, който придружил Паоло Мейнарди до болничното заведение, получил две телефонни позвънявания от човек, който първо декларирал, че е от прокуратурата, а след това трансформирал историята си и се разпознал като килъра. Искал да знае какво е споделил младият мъж преди да почине.

Писмо до полицията
Скоро след убийствата на Паоло и Антонела, в полицейски сектор във Флоренция било получено писмо. В него имало отрезка от вестникарска публикация за гибелта на Барбара и Антонио през 1968 година и един въпрос: "Защо не погледнете от различен ъгъл? ". Което било и сторено.

Гилзите от двойното ликвидиране, за което бил наказан Стефано Меле били съпоставени с тези, открити на всички останали местопрестъпления. Експертизата потвърдила освен, че са идентични, само че и че са от една кутия .

Но защото брачният партньор на Барбара към момента бил в пандиза, той не би могъл да е "Чудовището от Флоренция ".

Затова и проверяващите се насочили към братята Винчи. И по-конкретно към двама от тях - Салваторе и Франческо, защото след убийствата на Паоло и Антонела, колата на Франческо Винчи била открита в горски регион в провинция Тоскана.

Така единият от братята Винчи става публично обвинен. Той е задържан в края на лятото на 1983 година.

Седмици по-късно обаче следва ново двойно ликвидиране. Но жертвите са двама мъже.

Грешка в модела
Вечерта на 9 септември 1983 година двама немски туристи - 24-годишните Йенс Уве Рюш и Хорст Майер си почиват, слушайки музика и четейки в своя микробус "Фолксваген ", паркиран в предградие на Флоренция. Убиецът стреля през единия прозорец, само че стъклото не се чупи и не пада.

Много значим факт, който ще помогне на следствието. Следва пукотевица през различен прозорец, след което стрелецът влиза в буса, с цел да довърши започнатото.

Вътре го чака "неприятна " изненада. Той не може да извърши ритуала си, тъй като е умъртвил двама мъже. Вероятно слабата фигура и дългата руса коса на единия от младежите са заблудили "Чудовището ".

 Uwe Rush and Horst Meyer

Но дупките от патроните (които са от "Берета " 22 диаметър, схваща се) дават друга скъпа диря на проверяващите за самоличността на "Чудовището от Флоренция " - неговия растеж . Измерванията демонстрират, че стрелецът е най-малко 180 см.

Франческо Винчи е в ареста, по тази причина проверяващите вземат решение, че това двойно ликвидиране е дело на негов родственик, който се е опитал да "копира ".

Племенникът на Франческо - Антонио е арестуван, а след него и брат му Салваторе. Тримата са разпитвани с месеци с вярата за признания, само че те непрекъснато отхвърлят.

Последните 4 жертви
"Чудовището от Флоренция " лишава живота на още четирима души през идващите две години.

На 29 юли 1984 година 18-годишната Пиа Ронтини и 21-годишният Клаудио Стефаначи са убити и намушкани в колата им, паркирана в гориста околност в градчето Викио на към 25 километра от Флоренция. Тялото на момичето е извлечено от автомобила, а килърът е направил сатанинския си обред - изрязва вагината й, само че отрязва и лявата й гърда.

Разследващите обаче намират нови следи от причинителя:
отпечатък от ръката му на тавана на колата, съгласно който той е десничар отпечатъци от колената му в профил на колата, потвърждавайки, че растежът на килъра е сред 180 и 185 см.
За следващ път Чудовището нанася своя удар, до момента в който криминалистите имат обвинени. Разследващите нямат друга алтернатива с изключение на да освободят сардинците от семейство Винчи.

Последното двойно ликвидиране е осъществено в нощта на 8 септември 1985 година Жертвите още веднъж са чужденци - французи. 36-годишната Надин Морио и 25-годишният Жан Мишел Кравечвили къмпингуват край Скопети - градче на към 35 километра от Флоренция.

 The crime scene in 1985 in Florence

Стрелецът открива огън, до момента в който двамата са в палатката. Надин е простреляна с четири патрона и умира на място. Жан Мишел, който е деен състезател и първенец на 100 метра, съумява да излезе и да побегне към гората.

Французинът обаче е ранен и килърът елементарно го догонва, след което го доубива с ножа си. След това се връща и отрязва лявата гърда на 36-годишната Надин и вагината й.

Балистиката потвърждава, че употребяваното оръжие е добре познатата "Берета ".

На идващия ден прокурор Силвия каузи Моника получава писмо. Адресът е от изрязани букви от вестници, а вътре е част от гърдата на Надин. Заради неточност в изписването на адреса, проверяващите заключват, че килърът е недобре просветен.

Пратката дотолкоз разстройва прокурор каузи Моника, че тя се отдръпва от случая и скоро по-късно напуща правосъдната система.

Осъден и оневинен
Разследването на жестоките закононарушения на "Чудовището от Флоренция " е най-голямото в историята на италианската полиция, като са разпитани над 100 000 души.

На 11 септември 1985 година в полицията е получено анонимно писмо, насочващо следователите към Пиетро Пачиани - "насилник, който малтретира жена си и дъщерите си ".

Твърдението е истина, 60-годишният некултурен фермер ще лежи няколко пъти в пандиза в интервала от 1987 до 1991 година за принуждение над околните си. Той даже изнасилвал личните си дъщери.

Освен това проверяващите откриват, че през 1951 година младият Пиетро е заварил годеницата си да се целува с различен мъж, след което е намушкал 19 пъти с нож противника си и е принудил младата жена да прави секс с него до натрупа.

За закононарушението си италианецът е наказан на 13 години затвор и е освободен малко преди първото двойно ликвидиране, осъществено от "Чудовището от Флоренция ".

Така всички сили на криминалистите се насочват към личността на Пиетро Пачиани. Според очевидци, фермерът бил доста експлозивен и изпадал елементарно в гняв. Освен това бил продължителен измамник.

Дъщерите му пък разказали, че с изключение на изнасилванията и побоищата, той постоянно ги карал да ядат от храната на кучетата, с цел да пести пари.

През април 1992 година проверяващите разкрили ръждясал патрон 22 диаметър, закопан в зеленчуковата градина на Пачиани. Това, както и бележник и сапунерка, немско произвеждане, за които криминалистите считали, че са на убитите Уве и Хорст, наклонило везните към покачване на обвинявания против Пиетро Пачиани, като причинител на осемте двойни убийства.

На 14 април 1993 година стартира процесът. Той се предава директно по малкия екран.

68-годишният Пиетро Пачиани застава пред магистратите . Доказателствата против него обаче са косвени, а дъщерите и брачната половинка му свидетелстват, че той няма по какъв начин да е "Чудовището от Флоренция ", защото непрекъснато се наливал с алкохол и бил постоянно пийнал.

Въпреки всичко през 1994 година Пиетро е приет за отговорен и наказан. Когато оповестили присъдата му - отговорен, Пачиани бил извлечен от съда, крещейки че е "невинен като Исус на кръста ".



Според италианското законодателство присъдата му предстои на обжалване и две години по-късно той е оневинен.

Мотивите са няколко:
Според проверяващите, серийният палач е импотентен (затова обезобразява убитите жени), до момента в който Пачиани е хиперсексуален. През годините той има контакти освен със брачната половинка си, само че изнасилва и дъщерите си и наема проститутки Нито една от жертвите на "Чудовището от Флоренция " не е ограбена, а фермерът бил прочут със склонността си да употребява всяка опция за "лесни пари " Пиетро Пачиани е на 60 години при последното двойно ликвидиране и е страдал от сърдечно заболяване. Това изключва опцията той да догони младия и квалифициран французин Жан Мишел Според откритите следи при убийствата, килърът е най-малко 180 см висок, а Пачиани е едвам 160 см Пиетро Пачиани е имал оправдание за нощта, в която са убити Надин и Жан Мишел
Пуснат на независимост, фермерът живее още две години и умира през февруари 1998 година от инфаркт.

Следователите обаче не се отхвърлят и стартират работа по нова версия - че двойните убийства са дело на цяла тайфа.

Няколко месеца по-късно двама другари на Пиетро Пачиани - 70-годишният Марио Вани и 54-годишният Джанкарло Лоти са арестувани и упрекнати, че са взели участие в пет от двойните убийства.

Доказателствата като цяло се крепят върху "самопризнанията " на Лоти, за които се твърди, че са изтръгнати с принуждение от полицията. В последна сметка Марио Вани и Джанкарло Лоти били приети за отговорни и наказани.

Въпреки присъдите им и до през днешния ден казусът с "Чудовището от Флоренция " се смята за отворен .

Защото отговор на въпроса: "Кой в действителност е Чудовището от Флоренция " по този начин и няма...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР