Чудовищата се раждат от хаоса. Трябва да имаме правителство, иначе

...
Чудовищата се раждат от хаоса. Трябва да имаме правителство, иначе
Коментари Харесай

Плевнелиев: Чудовищата се раждат от хаоса

Чудовищата се раждат от хаоса. Трябва да имаме държавно управление, другояче ще платим жестока цена. Това разяснява пред бТВ Росен Плевнелиев.

Започват да се натрупат задоволително доста сигнали за отрезвяване. Отвъд партийната агитация и позволените неточности, кристализират резултатите от вероятността да има или да няма, коменитра той.

В хаоса се раждат чудовища, в случай че се снишим ще има различен вид ръководство – антиевропейско, даже може да приказваме за прословутата концепция за президентска република, а това ще е краят на демокрацията, съобщи още Плевнелиев, който дружно със Соломон Паси, оглави контактната група, оповестена от Бойко Борисов и която организира диалози с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък ”.

Според Плевнелиев „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и Българска социалистическа партия, които са опитвали да слагат в изолираност ГЕРБ, са почнали да излизат от сянката на играта на цялостна изолираност с цената на всичко.

Плевнелиев бе безапелационен, че влизането на България в еврозоната е стратегически приоритет.

Всички институции ще работят по-добре, даже прокуратурата ще работи по-добре, съобщи той.

На въпрос дали е обсъждано отстраняването на основния прокурор като изискване за компромис Плевнелиев съобщи: Аз виждам конституционно болшинство с ясно декларирани цели за правна промяна. Всичко, за което „ Демократична България ” се борят, могат да го получат.

Ако става въпрос единствено за заместване на един човек с различен, тази промяна ще се дискредитира. Става въпрос, че всемогъщият основен прокурор към този момент няма да е подобен, надзор върху неговата активност, делене на Висшия правосъден съвет – има цялостно единодушие. Ние можем, в случай че има работещо Народно събрание и държавно управление, виждам, че законопроектът за правна промяна може да бъде подготвен за шест месеца и до една година признат, съобщи Росен Плевнелиев.

Вярваме, че без значение с кой мандат тези смислени неща могат да се случат, акцентира още Плевнелиев и бе безапелационен: Сега е моментът да се договаря.

Запитан, в случай че той е президент в този момент, дали би връчил третия мандат на Демократична България, Плевнелиев отговори: Държавният глава е задължен да направи по този начин, че да даде третият мандат на тези, които имат максимален късмет.

Най-устойчиво би било Демократична България да излезе и да каже, ето тези неща могат да се случат. Време е да излязат от сянката на тежките противодействия. Правната промяна може да се случи, сподели още Росен Плевнелиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР