Чудотворният образ на Божията майка „Всецарица” има благодатта да изцелява

...
Чудотворният образ на Божията майка „Всецарица” има благодатта да изцелява
Коментари Харесай

Чудотворната икона на Божията майка „Всецарица”

Чудотворният облик на Божията майка „ Всецарица” има благодатта да изцелява заболели от рак. Фактите демонстрират изключителна целебна мощ на иконата. Има безчет случаи, при които онкологично заболели пациенти са били излекувани след молебен пред иконата. Молитвата би трябвало да се споделя с цялостна религия другояче няма да се получи. Пред чудотворната икона на Божията майка „ Всецарица” може да се молят също при неплодородие, за освобождение от други съществени болести, от взаимозависимост от алкохол и опиати, от неприятно въздействие на недоброжелатели. Известни са безчет случаи, когато наранени от злокачествени болести хора се изцеляват след молебен пред нея.

Иконата се намира в Атон, Гърция близо при североизточната кула на катедралния храм на манастира Ватопед в Света гора. Оздравели от България, Русия, Гърция, Македония и други страни считат и копията на иконата за чудотворни. Счита се, че иконата е рисувана през 17 век. Самата икона е с дребен размер и съгласно легендата е обвързвана със ориста на фамозния дъртак от Атон Йосиф Исихаст.

Тази икона получава името си от обстоятелството, че на иконата Богородица седи на царския престол облечена в царствени одежди. В едната си ръка тя държи Богомладенеца със свитък в ръката, а с другата сочи към Него като Спасител на човечеството. На назад във времето се виждат два ангела, които блестят с чистите си крила.

Според легендата за първи път чудотворната мощ на иконата се демонстрира сега, когато един млад мъж, който практикувал магьосничество, се доближава и се пробва да ревизира заклинанието си върху иконата. Непозната мощ хвърли младежа настрани от иконата. Впоследствие той, изумен от това събитие се покайва и стартира да води благоверен живот.

Иконата закриля дома и фамилията, пази майките, децата и сираците, оказва помощ за забременяване и обикновено протичане на бременността, за триумф в работа и други.

Иконата е подобаваща за подарък за новодомци, за нов офис, за брак, подарък за крепко бебе, подарък за признателност и всевъзможни други мотиви.

На 18 август се празнува иконата Божията Майка „ Всецарица”. Тогава се прави и Водосвет.

Копия на иконата има в храма „ Св. Атанасий” във Варна, в Гигинският манастир.



Молитва

О, Всеблага, Пресвета Богородице, почтена измежду достойните, прелестна Божия Майка, Пантанаса, Всецарица! Не съм заслужен, да те прикани тебе Святата и Благочестива да влезеш под моя покрив! Но аз те апелирам да чуеш моята молба, да проявиш своето състрадание към мен, любяща Майко Божия на милостивия Бог, да изречеш мощната Си дума, с цел да се излекува душата ми и да се укрепи слабото ми тяло. Само Ти можеш да покажеш волята и силата си, да ми окажеш помощ да пребивавам в здраве и благоденствие. (можете да поискате излекуване на вашите близки). Моля Те, Всецарице и имам вяра, че ще се помолиш на Господа нашия Всевишен за мен. Аз ще популяризира Твоето свято име вечно. Амин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР