Чудотворната икона Св. Богородица Касперовская от Украйна пристига в Бургас

...
Чудотворната икона Св. Богородица Касперовская от Украйна пристига в Бургас
Коментари Харесай

Храм Св. св. Кирил и Методий в Бургас ще приюти чудотворна икона

Чудотворната икона " Св. Богородица Касперовская " от Украйна идва в Бургас на 17 октомври. Тя ще бъде сложена за поклонение в храм " Св. св. Кирил и Методий ". Иконата идва тук от град Ананиев. Нейната история е обвързвана с излекуване на доста миряни , които са се помолили пред нея.
По време на престоя на иконата в разнообразни храмове в страната ще бъде отслужван Акатист към " Св. Богородица Касперовская " . Това е молитва за здраве, излекуване и избавление на вярващите.
Светинята ще остане в храм " Св. св. Кирил и Методий " до 19 октомври, след което ще обиколи и други градове. Тя ще бъде в Поморие, Царево, Приморско и Созопол.
Датите и местата за посещаване са оповестени от Сливенската митрополия. На 20 октомври в Царево иконата ще бъде в храм " Св. цар Борис ", на 21 в Приморско в храм " Св. св. Кирил и Методий ", на 22 в Созопол в църквата " Св. вмчк. Георги Победоносец ".
Иконата е донесена в Русия в края на XVI век от сърби от Трансилвания. От 1809 година е благосъстоятелност на Джулиана Касперова. През 1840 година Касперова се моли пред иконата на Божията Майка и вижда, че Девата засиява. От този миг стартират да се случват чудеса, свързани с излекуване, които са дело на Св. Богородица. През 1844 година иконата е пренесена в селската черква. Оттогава иконата на Дева Мария от Касперово е изцелила доста хора и е оповестена за чудотворна.
От 1936 година се намира в Успенския събор в Одеса.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР